ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Που ξεπέρασε τους 46 βαθμούς η θερμοκρασία - Πόσο έφτασε σε Ναύπλιο, Άργος και Κρανίδι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:54:00 μ.μ. | |
ζέστη
Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 καταγράφηκαν μερικές από τις υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας των τελευταίων τουλάχιστον 16 ετών στη χώρα μας. 

Οι μεγαλύτερες τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στην Κρήτη, όπως παρουσιάζεται με τη χρωματική κλίμακα θερμοκρασιών του Χάρτη 1, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να σημειώνεται στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας με 46,1 °C, ενώ πρέπει να επισημανθεί ότι 44 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 43 °C.

Στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο, μπορεί η θερμοκρασία να μην ξεπέρασε τους 40 °C, όμως τα υψηλά επίπεδα υγρασίας δημιούργησαν έντονο αίσθημα δυσφορίας. Η υψηλότερη τιμή αισθητής θερμοκρασίας καταγράφηκε στην Πρέβεζα, ίση με 55 °C.
Χάρτης 1. Χάρτης μεγίστων θερμοκρασιών, καθώς επίσης και οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 26/07/2023, όπως αυτές καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Στην Αττική, η υψηλότερη τιμή θερμοκρασίας 44.7 °C καταγράφηκε στην Παλλήνη, ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής και Νότιας Αττικής η θαλάσσια αύρα διατήρησε τη θερμοκρασία στα επίπεδα των 33-37 °C όπως φαίνεται στον Χάρτη 2. Στη Δυτική Αττική η θερμοκρασία έφτασε τους 44 °C ακόμη και σε παραθαλάσσια τμήματα.
Χάρτης 2. Χάρτης μεγίστων θερμοκρασιών στην Αττική την Τετάρτη 26/07/2023, όπως αυτές καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Στην Αργολίδα η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Κρανίδι και ήταν 40,5 στις 10:30πμ, στο Ναύπλιο έφτασε τους 41,3 °C στις 15:26 και στο Άργος η μεγαλύτερη θερμοκρασία σημειώθηκε στις 11:20 και ήταν 38,3.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ