ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Ανδριανός: Με ένα νομοσχέδιο υλοποιούμε από τις πρώτες κιόλας μέρες το 50% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:29:00 μ.μ. | | |
Ανδριανός
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων και της οικογένειας – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις» επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:


«Η σημερινή συζήτηση διεξάγεται στη βαριά σκιά του χθεσινού τραγικού δυστυχήματος όπου δύο νέοι άνθρωποι, δύο ήρωες, ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους δίνοντας τη μάχη με τις φλόγες.

Είναι χρέος μας να κρατήσουμε τη μνήμη και τη θυσία τους ζωντανή, όπως επίσης χρέος κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα είναι να συνειδητοποιήσουμε το τεράστιο κόστος των πυρκαγιών και ευρύτερα των φαινομένων που ολοένα και οξύνονται στον τόπο μας λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους των δύο ηρώων μας και στην οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Το σημερινό νομοσχέδιο είναι το δεύτερο αμέσως μετά τις πρόσφατες εκλογές που υλοποιεί τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Και συζητείται αμέσως μετά από την ιστορική ψήφιση του νόμου που αίρει τα εμπόδια που υπήρχαν για την ψήφο των Ελλήνων πολιτών που διαβιούν στο εξωτερικό.

Η πλειοψηφία των 208 βουλευτών ανέδειξε με τον πιο ηχηρό τρόπο το δίκαιο και το ώριμο της ρύθμισης αυτής, η οποία ενισχύει την ποιότητα της δημοκρατίας μας κατοχυρώνοντας το ιερό δικαίωμα της ψήφου στους συμπολίτες μας στο εξωτερικό, σε Ελληνίδες και Έλληνες που κρατούν την πατρίδα στην καρδιά τους, βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τα εδώ τεκταινόμενα, και πολλοί από αυτούς δίνουν αποφασιστικές μάχες στον τόπο της κατοικίας τους για τα εθνικά μας δίκαια και συμφέροντα.

Οι πολίτες, στην πατρίδα και ανά την οικουμένη, είδαν και έκριναν την στάση των κοινοβουλευτικών δυνάμεων σ’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα. Και πλέον γνωρίζουν καλά τα κριτήρια και τους γνώμονες της πολιτικής στάσης και συμπεριφοράς του καθενός μας.

Κανένα απολύτως άλλοθι και καμία δικαιολογία δεν ευσταθεί για ένα ζήτημα που καθαρά αγγίζει τον σκληρό πυρήνα της ισονομίας.

Είναι λοιπόν ενθαρρυντική η εποικοδομητική στάση μέρους της αντιπολίτευσης, και δεδομένου του ότι το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα περιέχει κι αυτό θετικές προβλέψεις, περιμέναμε να δούμε αυτή η θετική στάση να συνεχιστεί, γιατί εντέλει αντίπαλος όλων μας, ανεξαρτήτως ιδεολογικής αφετηρίας και καταβολών, πρέπει να είναι τα προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, επιτρέψτε μου να ξεκινήσω την αναφορά στα περιεχόμενα του νομοσχεδίου από την υπουργική τροπολογία με την οποία, μεταξύ άλλων, οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ που είχαν μεταβιβαστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο υπερταμείο επιστρέφουν στο Δημόσιο.

Όλοι θυμόμαστε την προπαγάνδα και την επιχείρηση παραπλάνησης του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού. Είναι, επαναλαμβάνω, ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ που επί των ημερών του δέχτηκε να περάσει η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ στο υπερταμείο. Εμείς λοιπόν, ακριβώς όπως είχαμε δεσμευθεί, επαναφέρουμε σε δημόσιο έλεγχο το νερό, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι τα έργα μιλούν πάντα πιο ηχηρά από τα λόγια.

Όπως επίσης, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι με το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα η Κυβέρνηση υλοποιεί, από τις πρώτες κιόλας μέρες της, περίπου το 50% των προεκλογικών της δεσμεύσεων, και βεβαίως το υπόλοιπο 50% θα υλοποιηθεί βάσει του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος που έχει εκπονήσει η Κυβέρνηση.

Με τις σημαντικές αυξήσεις που προβλέπονται για τους δημόσιους υπαλλήλους, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, και ιδιαίτερα για τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους με παιδιά, τους κατέχοντες θέσεις ευθύνης, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τους πανεπιστημιακούς ανταποκρινόμαστε στη δέσμευσή μας για ουσιαστική ενίσχυση των μισθών και των εισοδημάτων των νοικοκυριών.

Ταυτόχρονα, με την αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, την παράταση του market pass και την θέσπιση του youth pass για νέους 18 και 19 ετών υπογραμμίζουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της πολιτικής μας.

Και πρέπει εδώ να τονιστεί ότι αυτές οι θετικές ρυθμίσεις δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς μια σοβαρή, αποτελεσματική, εξωστρεφή πολιτική για την πολύπλευρη ανάπτυξη της οικονομίας. Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, μέσα από αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις, η Κυβέρνηση κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει την κοινωνία και την οικονομία ζωντανές, αλλά και να καταγράψει η χώρα ρυθμούς ανάπτυξης πολλαπλάσιους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Οι θετικές λοιπόν προβλέψεις αυτού του νομοσχεδίου, που όπως οφείλουμε φέρνουμε μετεκλογικά και όχι προεκλογικά όπως θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει αν θέλαμε απλώς και μόνο να προκαλέσουμε εντυπώσεις, είναι ουσιαστικά το κοινωνικό μέρισμα αυτής της υπεύθυνης και αποτελεσματικής πολιτικής.

Η πραγματική, διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, είναι η προϋπόθεση για να πετύχουμε όχι απλώς την ονομαστική αύξηση των μισθών, αλλά πολύ περισσότερο την ουσιαστική ενίσχυση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, την πολύπλευρη ενίσχυση του επιπέδου διαβίωσης για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Γίνεται λοιπόν σήμερα μια πολύ καλή αρχή. Και συνεχίζουμε για την υπεύθυνη υλοποίηση όλων των προεκλογικών μας δεσμεύσεων έναντι των πολιτών: Για την ενίσχυση των μισθών και των εισοδημάτων, για τη θαρραλέα αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, για την ολοκλήρωση του τιτάνιου έργου της ψηφιοποίησης του κράτους, για την ενίσχυση των νέων ανθρώπων ώστε να δημιουργήσουν και να προκόψουν στην πατρίδα μας, για τη δυναμική υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων και συμφερόντων.

Εύχομαι και ελπίζω αυτή η προσπάθεια να βρει ευρύτερη συναίνεση και στήριξη μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που εκπροσωπούνται στην αίθουσα, ώστε να αποδείξουμε και τη βούλησή μας να περάσουμε σε μια νέα θετικότερη εποχή και σε ό,τι αφορά τον πολιτικό πολιτισμό και τα κοινοβουλευτικά ήθη στην πατρίδα μας. Γιατί έκανε ένα βήμα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ με το να πει ότι θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί της αρχής το νομοσχέδιο, αλλά δυστυχώς πριν από λίγο μίλησε για αναθεώρηση της απόφασής τους. Αυτό είναι λυπηρό αν συμβεί, και βεβαίως πιστεύω ότι εδώ το ΠΑΣΟΚ κάνε λάθος που αυτό το σημαντικό νομοσχέδιο δεν το στηρίζει.».  
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ