ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Ανοιχτή επιστολή της Πρωτοβουλίας Αγροτών Αργολίδας προς τους βουλευτές του νομού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:33:00 μ.μ. |
γραφή
Προς
- Ιωάννη Ανδριανό Βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ
- Γεώργιο Γαβρήλο Βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία
- Ανδρέα Πουλά Βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής

Κύριοι Βουλευτές, έχει πλέον καταστεί σαφές σε όλους σας ότι,
η αύξηση της φορολόγησης και των ασφαλιστικών εισφορών του Αγρότη, η αύξηση της τιμής της ενέργειας, η αύξηση των καυσίμων κίνησης και του κόστους των γεωργικών εφοδίων (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα κλπ) είχαν σαν συνέπεια να αυξηθεί σε δυσθεώρητα ύψη το κόστος παραγωγής του Αγρότη και να μειωθεί υπέρμετρα το αγροτικό εισόδημα με συνέπεια να μην υπάρχει πλέον ελπίδα για την επιβίωση του Αγρότη.

Κύριοι Βουλευτές, ως Πρωτοβουλια Αγροτων Αργολιδας, σας καταθέτουμε αιτήματα αγροτών - κτηνοτρόφων Αργολίδας όπως αυτά καταγράφηκαν μετά από διάλογο μαζί τους.

Πιο συγκεκριμένα απαιτούμε:

01) Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει άμεσα την παραγωγή και το κεφάλαιο στους αγρότες και κτηνοτρόφους στο 100% από όλες τις φυσικές καταστροφές και τις ασθένειες.

02) Αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων των κοινοτικών διαρθρωτικών ταμείων για μικρά και μεγάλα έργα υποδομής στην άρδευση, για να λυθεί επιτέλους και το θέμα του Ανάβαλου προς ώφελος των Αγροτών της Αργολίδας και της ελληνικής οικονομίας.

03) Προνομιακή πρόσβαση των παραγωγών μας σε όλα τα κοινοτικά προγράμματα χρηματοδότησης για τη μεταποίηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

04) Ενεργειακή αυτοτέλεια των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με τη χρήση των νέων τεχνολογιών για τη γεωργία.

05) Να θεσμοθετηθούν άμεσα μέτρα:
α) για να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα για όσα αγροτικά προϊόντα πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.
β) για την διασφάλιση των αγροτών και κτηνοτρόφων από τις αθέμιτες (παράνομες) πρακτικές των εμπόρων.

06) Αφορολόγητα καύσιμα στην αντλία του πρατηρίου καυσίμων για όλους ανεξαιρέτως τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

07) Δραστική μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.

08) Δραστική μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και στα αγροτικά εφόδια όπως λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, μηχανήματα, καθώς και αντιμετώπιση των αθέμιτων (παράνομων) εμπορικών πρακτικών κατά τον εφοδιασμό γεωργικών προϊόντων, τροφίμων και μηχανημάτων.

09) Προώθηση της πράσινης παραγωγικής οικονομικής ανάπτυξης για την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της αγροτικής παραγωγής, την αύξηση του εισοδήματος των αγροτών και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προς όφελος του καταναλωτή και της Εθνικής οικονομίας.

10) Πολιτικές από την εκάστοτε κυβέρνηση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας, καθορίζοντας ως "εθνικά μας προϊόντα" τα φρούτα και τα λαχανικά, το κρασί και το ελαιόλαδο, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, το αιγοπρόβειο κρέας και το κρέας των πουλερικών.

Κύριοι Βουλευτές,
Με την βεβαιότητα ότι με επερωτήσεις σας στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς θα διεκδικήσετε λύσεις σε μακροχρόνια και δίκαια αίτημα των αγροτών και κτηνοτρόφων Αργολίδας,

διατελούμε με τιμή

Πρωτοβουλία αγροτών Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ