ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Σοκαριστικό θέαμα στο κέντρο του Ναυπλίου με ημίγυμνο άνδρα λιπόθυμο στην άσφαλτο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:05:00 μ.μ. | | |
Νωρίς το πρωί της Τετάρτης 19 Ιουλίου ένας άνδρας σε αμόκ, γυμνός από τη μέση και πάνω προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή τη Ενδεκάτης στο Ναύπλιο.

Σύμφωνα με μάρτυρες που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο σημείο, ο άγνωστος άνδρας εμφανώς σε κατάσταση εκτός ελέγχου και πιθανόν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών, έμπαινε μπροστά στα αυτοκίνητα δημιουργόντας πρόβλημα στην κίνηση των αυτοκινήτων και με κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα.

Στο τέλος από την μεγάλη ένταση και μετά από διαπληκτισμούς με οδηγούς ο άνδρας λιποθύμησε στη μέση του δρόμου. 

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον λιπόθυμο άνδρα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ναυπλίου.

Από περιοίκους υπάρχουν αναφορές για αργοπορία στην άφιξη του ασθενοφόρου. Επικοινωνήσαμε με το ΕΚΑΒ και μας διαβεβαίωσαν πως από την στιγμή που έλαβαν σήμα για λυπόθυμο άνδρα στις 07:16 έφτασαν στο σημείο μέσα σε 8 λεπτά στις 07:24.  

Τις σκηνές με τον λιπόθυμο άνδρα στη μέση της ασφάλτου περιγράφει μια γυναίκα που βίωσε το περιστατικό:

"Σήμερα το πρωί, Τετάρτη 19/7/2023, ώρα 07:00 στο Ναύπλιο, στον κόμβο Άργους-Ναυπλίου-Τολού και συγκεκριμένα ακριβώς μπροστά από τον φούρνο Central κειτόταν ανάσκελα πάνω στο δρόμο ένας άνθρωπος με τα χέρια απλωμένα δεξιά και αριστερά του. 

Φορούσε μπλε τζιν παντελόνι και ήταν γυμνός από την μέση και πάνω.. Γύρω του όρθιοι και σε ένταση αναμονής τρεις αστυνομικοί. Παραδίπλα και πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά από το φούρνο κάποιοι πολίτες έτρωγαν την φρεσκοαγορασμένη τυρόπιτά τους. 

 Κάποιοι προσπερνούσαν αδιάφοροι. Κάποιοι σταματούσαν και απλά ρωτούσαν τι έγινε. Κάποιοι έμοιαζαν να ανησυχούν αλλά σα να μην ξέρουν τι να κάνουν. Ένα νεαρό κορίτσι πλησίασε τους αστυνομικούς και κάτι τους είπε. 

 Στην αρχή νόμισα πως ήταν ήδη νεκρός. Όμως άρχισε να κινεί λίγο τα δάχτυλά του. Αποφάσισα να πάω πιο κοντά. θεώρησα πως έπρεπε να τον γυρίζουμε στο πλάι για να μην πάθει κάποια αναρρόφηση. Σαν έφτασα το είχαν ήδη κάνει. Τον είχαν γυρίσει στο πλάι… 

 Το κεφάλι του ήταν κατακόκκινο και το σώμα του λευκό.. Η ώρα περνούσε… και η ένταση τόσο των αστυνομικών όσο και η δική μας αυξανόταν… το ασθενοφόρο καλεσμένο από τις 7 δεν είχε εμφανιστεί ακόμη. 

Ήταν, λέει, στην Αγία Τριάδα ένα χωριό περίπου 10χμ από το Ναύπλιο. 

 Ήρθε μια γιατρός, ιδιώτης, με ιατρείο 5 βήματα πιο δίπλα. Προσφέρθηκε να βοηθήσει. Πρότεινε να μεταφερθεί ο άνθρωπος, ο οποίος εντωμεταξύ άρχισε να βγάζει αφρούς από την μύτη, στο ιατρείο της. 

Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν. «Είναι παράνομο και παράτυπο» είπαν. Σε περίπτωση κάποιας βλάβης κατά την μεταφορά θα σήμαινε ποινική ευθύνη για τους ιδίους . 

 Κάποια κυρία σταμάτησε για λίγο και εκδήλωσε την έντονη δυσαρέσκειά της που δεν είχε έρθει ένα ασθενοφόρο ενώ το Νοσοκομείο από το σημείο του συμβάντος δεν απείχε ούτε 50 μέτρα!!!! Δεν έμεινε… συνέχισε το δρόμο της. Τα αυτοκίνητα συνέχιζαν την πορεία τους επίσης…

Και ο άνθρωπος συνέχιζε να κείται αβοήθητος…

Και μόνο το νεαρό κορίτσι πήγε στο Central, αγόρασε ένα μπουκαλάκι νερό με δικά της χρήματα, έσκυψε δίπλα στον κειτόμενο άντρα και με απαλές κινήσεις άρχισε να του βρέχει το πρόσωπο…

Στις 7:30 ακριβώς ήρθε το ασθενοφόρο!

Ακριβώς 30 λεπτά μετά την κλήση!

Και το Νοσοκομείο σε λιγότερο από 50 μέτρα!

Έφυγα από εκεί με ένα ανάμεικτο συναίσθημα χαρμολύπης:

Λύπη, πολύ λύπη για…. για …. για… για… για… για τόσα πολλά!!!!!

Χαρά, πολύ χαρά για αυτό το μικρό κορίτσι, την Εβελίνα, που δεν πρέπει να ήταν πάνω από 20…

Εβελίνα σε ευχαριστώ για… για…για… για… για… για τόσα πολλά!!!!!"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ