ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Άργος: Η "Πρωτοβουλία" πιέζει για την άμεση εξόφληση των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:49:00 μ.μ. | |
Γιάννης Μαλτέζος
Οι φόβοι μας ότι ο απερχόμενος δήμαρχος αφήνει πίσω του άδεια ταμεία, μάλλον επιβεβαιώνονται. Σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Καθαριστών Σχολείων Νομού Αργολίδας & Ερμιονίδας ο δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει απέναντι στους δικαιούχους υπαλλήλους του τομέα καθαρισμού σχολικών κτιρίων, για τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) που δικαιούνται.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από το ίδιο το Σωματείο, η Δημοτική Αρχή Άργους, μέσω της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αποφάσισε τον Μάρτιο του 2023, την αποζημίωση σε χρήμα, στους δικαιούχους υπαλλήλους του τομέα καθαρισμού σχολικών κτιρίων, για τα μέσα ατομικής προστασίας που δεν χορηγήθηκαν τα έτη 2018, 2019 και 2020 με το ποσό των 322,34 ευρώ ανά έτος για κάθε υπάλληλο, καθώς και την συνολική καταβολή του ποσού αυτού σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης τον Απρίλιο του έτους 2023.

Ύστερα από πιέσεις των ίδιων των εργαζομένω, η Α΄ δόση για το 2018 χορηγήθηκε τον Μάιο αντί για τον Απρίλιο και ακολούθησε η δεύτερη τον Ιούνιο (αντί για τον Μάιο). Βρισκόμαστε πλέον λίγες μέρες πριν τον Αύγουστο και οι δικαιούχοι ακόμα περιμένουν την 3η και την 4η δόση… Ωστόσο, ο δήμος φαίνεται πως έχει πάρει από το υπουργείο τα χρήματα, αλλά δεν τα έχει αποδώσει στις δικαιούχους. Μάλιστα, στην ανακοίνωση του Συλλόγου ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η απάντηση που έχουν λάβει οι εργαζόμενοι, για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές είναι πως υπάρχει έλλειψη χρημάτων!

Ερωτάται, λοιπόν, η διοίκηση του δήμου: Για ποιόν λόγο καθυστερεί η πλήρης και έγκαιρη εξόφληση των εργαζομένων; Σε τόσο δεινή οικονομική κατάσταση έφτασε ο δήμος ή μήπως σας φαίνεται αμελητέο το ποσό και περιφρονείτε τις ανάγκες των εργαζομένων; Και κάτι ακόμα: οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων στην καταγγελία τους ανέφεραν, επίσης, ότι τις αφήσατε απροστάτευτες δίχως (ΜΑΠ) την περίοδο της πανδημίας; Αληθεύει κύριε δήμαρχε;

Η Πρωτοβουλία δεσμεύεται μόλις αναλάβει τη διοίκηση του δήμου να προχωρήσει σε συμβάσεις εργασίας τουλάχιστον 6ωρης, σύμφωνα με όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία. Εμείς δεν θέλουμε οι σχέσεις των δημοτών με το δήμο να είναι σχέσεις δουλοπαροικίας και δεσμευόμαστε ότι θα υποστηρίξουμε μέχρι τέλους την αξιοπρέπεια των δημοτών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ