ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Ερώτηση από τον βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ της Αγίας Τριάδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:05:00 μ.μ. | | | | |
Ανδρέας Πουλάς
Την επαναλειτουργία του Ταχυδρομικού Καταστήματος Αγίας Τριάδας ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς. 

Στην ερώτηση ο κ. Πουλάς επισημαίνει ότι η απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ για αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγίας Τριάδας οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών της Αργολίδας και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Το κατάστημα της Αγίας Τριάδας εξυπηρετούσε τα χωριά του πρώην Δήμου Μιδέας που βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το Ναύπλιο, όπου θα πρέπει να απευθύνονται πλέον οι κάτοικοι για τις συναλλαγές τους, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία και έξοδα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2023

Προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δ. Παπαστεργίου

«Να ανακληθεί η απόφαση για αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας του Ταχυδρομικού Καταστήματος της Αγίας Τριάδας»

Στην περαιτέρω αποψίλωση των υπηρεσιών της Αργολίδας και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων με την ανοχή της κυβέρνησης οδηγεί η απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ για αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Αγίας Τριάδας.

Ειδικότερα, χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση με απόφαση της κεντρικής υπηρεσίας των ΕΛΤΑ που αναρτήθηκε στις 03/07/2023 στην διαύγεια με ΑΔΑ: ΨΦΓΧΟΡΡ2-ΑΣΠ επιβάλλεται αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας του Καταστήματος Αγίας Τριάδας Αργολίδας από 10.7.2023 και μάλιστα χωρίς να αναφέρεται στην απόφαση το σκεπτικό που οδήγησε την διοίκηση των ΕΛΤΑ σε αυτήν την ενέργεια.

Όπως είναι γνωστό το κατάστημα της Αγίας Τριάδας εξυπηρετεί τα χωριά του πρώην Δήμου Μιδέας που βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το Ναύπλιο, όπου θα πρέπει να απευθύνονται πλέον οι κάτοικοι για τις συναλλαγές τους, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία και έξοδα.

Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ληφθεί για Ταχυδρομικά Καταστήματα και σε άλλες περιοχές της χώρας πολλές από τις οποίες είναι ορεινές και απομακρυσμένες.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά αποκαλύπτεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για τους κατοίκους της υπαίθρου και των αγροτικών περιοχών μας. Συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς η απαξίωση των περιοχών αυτών, υποβαθμίζοντας και δυσχεραίνοντας την ζωή των κατοίκων.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση επαναλειτουργία του Ταχυδρομικού Καταστήματος της Αγίας Τριάδας Αργολίδας;




Ο ερωτών βουλευτής




Ανδρέας Πουλάς
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ