ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης για την Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η ενσάρκωση της αγάπης δίχως σύνορα

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη
Έφυγε από τη ζωή η ερμιονίτισσα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Προσωπικότητα διεθνούς κύρους και εμβέλειας, Πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα», πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO, βραβευμένη με το βραβείο «Nelson Mandela 2020».
Ύψιστη και παγκόσμια η προσφορά της στον άνθρωπο, στα παιδιά, στον πολιτισμό.

Για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τοπική ευεργέτιδα. Την ευεργεσία της δέχτηκαν σχολεία, εκκλησίες, η τοπική κοινωνία, ο Δήμος, η αθλούμενη νεολαία.

Κορυφαία η θέσπιση των βραβείων πολιτισμού «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», λαμπρή τελετή στην Ερμιόνη υπό την αιγίδα του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας. Βραβεύτηκαν προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού, του πνεύματος και του πολιτισμού.
Το ΙΛΜΕ είχε την εξαιρετική τιμή να λάβει το βραβείο «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» το 2021 για τη συνεισφορά του στην ιστορία και τον πολιτισμό.

Φίλη του Μουσείου, παρέστη το 2017 στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 190 χρόνων από τη Γ΄ Εθνοσυνέλευση του 1827 και ξεναγήθηκε μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην ιστορική αίθουσα του ΙΛΜΕ.

Έντονες οι μνήμες των μελών του ΔΣ του ΙΛΜΕ από τη συναισθηματική φόρτιση της Μαριάννας στην εκδήλωση ελπίδας και ανθρωπιάς στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Ελπίδα», στην οποία συμμετείχε το ΙΛΜΕ το 2017.
Το βιβλίο της Μαριάννας «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα: Αναζητήσεις στη Μινωική κοινωνία», προσφορά της ίδιας στο ΙΛΜΕ κοσμεί τη βιβλιοθήκη του.

Για την προσφορά της στον άνθρωπο, τα παιδιά και τον πολιτισμό, διάπλατη η πόρτα του Παραδείσου.

Ερμιόνη 25 Ιουλίου 2023

Για το ΔΣ του ΙΛΜΕ
Η Πρόεδρος
Τίνα Αντωνοπούλου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ