ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Γ. Γαβρήλος: Τι εννοεί ο Πρωθυπουργός με τον όρο «υποχωρήσεις» αναφορικά με την Τουρκία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:38:00 π.μ. | | |
Γ. Γαβρήλος
Στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Κόντρα Channel με τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγκώνη ήταν καλεσμένος χθες Παρασκευή ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος. Παραθέτουμε τα κύρια σημεία της παρέμβασής του.


- Για το θέμα του «διαλόγου» με την Τουρκία που άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Στο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε ανήσυχοι για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού έδωσαν αφορμή να εικάζουμε διάφορα. Πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρξει μια επίσημη ενημέρωση σε επίπεδο Πολιτικών Αρχηγών, έτσι ώστε να κατανοήσουμε τι σημαίνει «γεωπολιτική διαφορά» και τι «υποχωρήσεις», για τον κ. Μητσοτάκη.»

«Τόσα χρόνια, η σταθερή γραμμή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας ήταν ότι οι διαφορές μας με την Τουρκία ήταν σε νομικά επίπεδο, για την ΑΟΖ δηλαδή και την υφαλοκρηπίδα. Αυτά τα ζητήματα αντιμετωπίζονται μέσα από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Προφανώς είναι καλοδεχούμενος ένας διάλογος με την Τουρκία αλλά για οτιδήποτε άλλο, όχι για τις κόκκινες γραμμές μας. Αυτές είναι ξεκάθαρες και δεν μπορούμε να πάμε πέρα από το νομικό οπλοστάσιο, που ορίζουν αυτές τις διαφορές οι οποίες υπάρχουν δεκαετίες τώρα.»

- Για την μειωμένη κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

«Αν και, όπως είπατε, η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας επιτρέπει να καταθέσουμε πρόταση μομφής και εξεταστικής, εντούτοις ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει λευκή επιταγή. Ήδη έχουμε διακρίνει αλαζονεία από την πλευρά των κυβερνώντων, ενώ σε πολλά Υπουργεία φαίνεται ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν απεμπολεί τον αντιπολιτευτικό του ρόλο. Είμαστε η Αξιωματική Αντιπολίτευση και αυτή η θέση, μας κάνει κόμμα εξουσίας. Χρέος μας είναι- και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση ήδη- να διαμορφώσουμε το πολιτικό αφήγημα της επόμενης περιόδου και την σοβαρή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για την χώρα.»

- Για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ενόψει Αυτοδιοικητικών εκλογών


«Εμείς δεν θα σηκώσουμε κομματικά λάβαρα σε τοπικές κοινωνίες, στις οποίες οι άνθρωποι, του προοδευτικού και ευρύτερα Αριστερού χώρου μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους και να βρουν απαντήσεις στα τοπικά προβλήματα. Οι κεντρικές πολιτικές μάχες προφανώς και θα δοθούν, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποκλείσει τη συνεργασία με τον δημοκρατικό- προοδευτικό κόσμο. Θέλουμε να είμαστε κοντά στα κινήματα και στις συλλογικότητες και με αυτή την αρχή θα λάβουμε σύντομα αποφάσεις για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ