ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

ΔΙΕΚ Άργους: Ενημέρωση για την ειδικότητα "Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:08:00 μ.μ. | |
Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους/ες υποψηφίους ότι το ΔΙΕΚ Άργους θα λειτουργήσει την ειδικότητα "Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου" με πιλοτικό πρόγραμμα για 6η συνεχόμενη χρονιά!

Το ΔΙΕΚ υλοποιεί τα τελευταία έτη την ειδικότητα με εξαιρετική επιτυχία και με πολλούς αποφοίτους, οι οποίοι εντάσσονται πολύ γρήγορα στην αγορά εργασίας, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Οι ανάγκες της αγοράς εργασίας με τον σημαντικό ρόλο του ΕΚΑΒ ως φορέα προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και ιδιωτικών που εκτελούν διακομιδές, αυξάνουν τη ζήτηση ατόμων - επαγγελματιών που έχουν αυξημένα προσόντα στον τομέα της παροχής πρώτων αλλά και εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας πριν την έλευση στο νοσοκομείο. Στο πλαίσιο αυτό το ΔΙΕΚ Άργους

- συνεργάζεται με την Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α. και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Παγκόσμια Υγεία - Ιατρική των Καταστροφών" με σκοπό την συνεκπαίδευση σπουδαστών ΙΕΚ, φοιτητών ιατρικής και πολιτών σε ασκήσεις προσομοίωσης μαζικών καταστροφών

- εκπόνησε τον οδηγό σπουδών "Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου, πιλοτικό πρόγραμμα" και τις αντίστοιχες ερωτήσεις πιστοποίησης, με έγκριση από την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, με σκοπό να ενσωματώσει νέα περιεχόμενα και καινοτόμες μορφές διδασκαλίας. Μια από αυτές τις καινοτομίες θα είναι για το νέο έτος 2023-24 η εξ αποστάσεως διδασκαλία για τα θεωρητικά μαθήματα

- υλοποίησε τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διασωστικής Εκπαίδευσης με συμμετοχή των ΙΕΚ Τρίπολης, Άργους και Μεσολογγίου, με έπαθλο τη δωρεάν συμμετοχή της νικήτριας ομάδας στη μεγάλη άσκηση προσομοίωσης μαζικών καταστροφών στη Ρόδο !

- οργάνωσε και υλοποίησε ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ στη Βαρκελώνη Ισπανίας για τους σπουδαστές διασώστες.

- οργανώνει περιοδικά masterclasses από ιατρούς εξειδικευμένους, όπως π.χ. μαιευτήρες, πνευμονολόγους, παθολόγους που εργάζονται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με σκοπό την ενημέρωση και πρακτική άσκηση των σπουδαστών σε θέματα της ειδικότητάς τους.

- καταβάλλει προσπάθειες για πληρέστερη εργαστηριακή εκπαίδευση, με μια επεχόμενη έκπληξη που θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Τα μαθήματα είναι απογευματινά (17:00 έως 20:30) για 4 φορές την εβδομάδα.

Οι πρακτικές ασκήσεις υλοποιούνται στους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς (νοσηλευτικές μονάδες και ΕΚΑΒ) με άψογη συνεργασία.

Οι εγγραφές για τους τελειόφοιτους ΓΕΛ / ΕΠΑΛ της τρέχουσας χρονιάς έχουν ήδη αρχίσει (Μηχανογραφικό (minedu.gov.gr) ) ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΔΙΕΚ Άργους (τηλ.: 27510 62910 ap;o 09:00 έως 13:00 και με email στο iekargol@sch.gr ) για να ενημερωθούν για τη διαδικασία εγγραφής.

Εκ της διεύθυνσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ