ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

"Ναυπλία Ενωμένη": Οι Πανεπιστημιακές σχολές είναι παράγοντας προόδου για την πόλη μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:23:00 μ.μ. | |
"Ναυπλία Ενωμένη"
Είναι ανομολόγητη ντροπή για την πόλη μας. Νέοι φοιτητές να κουβαλούν σύνεργα των προσπαθειών τους με βροχή, με κρύο ή με καύσωνα από το «Φωτόνιο» στην Αγία Μονής στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου, στο Γήπεδο.

Όλοι μας τους έχουμε δει. Καιρός είναι να αντιδράσουμε. Ο Δήμος ως συνολικός εκφραστής της πόλης δείχνει σα να μην ενδιαφέρεται. Το Πανεπιστήμιο του είναι κάτι ξένο. Την ίδια συμπεριφορά είχε επιδείξει πριν από μερικά χρόνια και για την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων και την χάσαμε… μεταφέρθηκε στο Άργος.

Οι Πανεπιστημιακές σχολές όμως είναι παράγοντας προόδου για την πόλη μας. Ειδικά θεατρικών σπουδών και παραστατικών τεχνών σχολές μπορούν να βοηθήσουν και άμεσα την ανάπτυξη του πολιτισμού και έμμεσα το τουριστικό ρεύμα προς το Ναύπλιο. Η θέση της ανάμεσα σε τρία Αρχαία θέατρα, τρεις Μυκηναϊκές ακροπόλεις και τα Μεσαιωνικά κάστρα του Ναυπλίου είναι προνομιούχα. Γι αυτό επιλέχθηκε το Ναύπλιο ως έδρα τους.

Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή εκτός από την τη σύναψη δανείου για μεταφορά του Πανεπιστημίου από το Ναύπλιο στο Άργος (έργο του προηγούμενου Δήμαρχου που το είχε ψηφίσει και ο νυν) και μάλιστα στον Βάλτο κάτω από την Δαλαμανάρα, δεν έχει ενδιαφερθεί για άλλο ζήτημα. Σήμερα, αναδεικνύεται το θέμα της συγκοινωνίας μεταξύ του χώρου του «Φωτονίου» και των κεντρικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, με συνέντευξή του καθηγητή κ. Λεοντάρη. Αλλά, θίγει και τα προβλήματα διαβίωσης των φοιτητών στην πόλη μας. …Δυστυχώς, έχει απόλυτο δίκιο.

Η παράταξή μας «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» και ο υποψήφιος Δήμαρχος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε προγραμματική συμφωνία του Δήμου Ναυπλιέων με το Πανεπιστήμιο για ενίσχυση εκδηλώσεων και των δύο πλευρών και ενίσχυση από πλευράς του Δήμου στα ζητήματα διαβίωσης των φοιτητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου.

Τόλης Κοΐνης
Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος
για το Δήμο Ναυπλιέων
με τη «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» - Υποψ. Δήμαρχος Δημήτρης Παπαδημόπουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ