ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Α. Πουλάς: Άλυτα τα προβλήματα των Παιδιατρικών Τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:49:00 π.μ. | | |
Α. Πουλάς
Τα προβλήματα στη λειτουργία των Παιδιατρικών Τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας επισημαίνει ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας.

Όπως τονίζει ο κ. Πουλάς οι ελλείψεις παιδιάτρων στις Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου προκαλούν μεγάλη ανασφάλεια και ταλαιπωρία στους κατοίκους της Αργολίδας αλλά και στους τουρίστες που επισκέπτονται τον Νομό, ενώ παράλληλα θίγει και το θέμα της Παιδιατρικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους η οποία παρόλο που είναι έτοιμη εδώ και καιρό παραμένει ανενεργή.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2023

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Μ. Χρυσοχοϊδη

Θέμα: «Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα στη λειτουργία των Παιδιατρικών Τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας»

Τα μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των παιδιατρικών τμημάτων των Νοσηλευτικών Μονάδων Άργους και Ναυπλίου, τα οποία με το πέρασμα του χρόνου επιδεινώνονται περαιτέρω, προκαλούν μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες.

Ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο που μεγαλώνει η τουριστική επισκεψιμότητα στην περιοχή μας οι ανάγκες σε παιδιατρική κάλυψη αυξάνονται ακόμη περισσότερο, αλλά το υπάρχον προσωπικό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές που καταβάλλει, αδυνατεί να τις καλύψει.

Εδώ και 6 μήνες στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους υπηρετεί ένας παιδίατρος με βαθμό Διευθυντή, ενώ οι θέσεις Επιμελητών Α και Β παραμένουν κενές. Παράλληλα, στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου υπηρετεί μία παιδίατρος με βαθμό Διευθυντή. Αυτοί οι δύο παιδίατροι καταφέρνουν να καλύψουν περίπου το μισό των εφημεριακών αναγκών με αποτέλεσμα πολλά παιδιατρικά περιστατικά να μεταφέρονται από το ΕΚΑΒ Αργολίδας στα νοσοκομεία όμορων νομών αλλά και της Αθήνας. Επιπλέον, υπάρχει αδυναμία παιδιατρικής κάλυψης των νεογνών που γεννιούνται στις Μαιευτικές Κλινικές τόσο του Άργους όσο και του Ναυπλίου τις ημέρες που δεν εφημερεύουν παιδίατροι.

Στα ανωτέρω προβλήματα θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι δεν έχει λειτουργήσει ακόμη η Παιδιατρική Κλινική της Νοσοκομειακής Μονάδας του Άργους η οποία ενώ είναι εδώ και καιρό έτοιμη παραμένει ακόμη ανενεργή.

Όπως γίνεται αντιληπτό αυτή τη στιγμή στις Νοσηλευτικές Μονάδες της Αργολίδας δεν μπορούν να παρασχεθούν επαρκείς παιδιατρικές υπηρεσίες προς τον παιδικό πληθυσμό του Νομού, γεγονός που δυσκολεύει την καθημερινότητα των πολιτών και προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία στα παιδιά και στις οικογένειές τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων παιδιάτρων στις Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου;

Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει η Παιδιατρική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους;

Ο ερωτών βουλευτής
Ανδρέας Πουλάς
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ