ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Οι προτάσεις των ΤΟΕΒ Αργολίδας για το αρδευτικό πρόβλημα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:44:00 μ.μ. | | |
Τ.Ο.Ε.Β.
Δελτίο Τύπου εξέδωσαν οι ΤΟΕΒ Αργολίδας με τις προτάσεις που κατατέθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2023 από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κύριο Νίκα για το αρδευτικό πρόβλημα της Αργολίδας, οι ΤΟΕΒ Αργολίδας κατέθεσαν (Αρ. Πρωτ:215314/22-6-2023), τόσο για τα διαχρονικά προβλήματα, όσο και τις προτεινόμενες- ενδεδειγμένες ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν από την πολιτεία.

Αναμένουμε την τοποθέτηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επί του συνόλου των θεμάτων όπως αυτά παρουσιάζονται παρακάτω.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Διαχρονικό έλλειμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης υδάτινων πόρων.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν πως η καταστροφή θα μας βρει πολύ σύντομα σε βαθμό που θα ξεπερνά την άρδευση και θα πλήττει και την ύδρευση.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το υδατικό πρόβλημα της Αργολίδας απαιτεί άμεσα μια νέα και ολοκληρωμένη προσέγγιση, όπου -μεταξύ άλλων- πρέπει να ληφθούν υπόψη τα εξής:

ΑΝΑΒΑΛΟΣ:
Το έργο πρέπει να προσεγγιστεί με μια νέα ολοκληρωμένη μελέτη συνολικά, από την άντληση μέχρι την διανομή στα χωράφια, συνυπολογίζοντας πέραν της λειψυδρίας-υφαλμύρωσης και τα νέα δεδομένα της ερημοποίησης.


ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ: Τα νερά των ποταμών και χειμάρρων που χύνονται στην θάλασσα να αξιοποιηθούν μέσω φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών για άρδευση και εμπλουτισμό, συμπεριλαμβανόμενα στην παραπάνω ολοκληρωμένη μελέτη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ