ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυγουριού ο ''Καββαδίας'' τίμησε τον Ιερέα π. Σπυρίδωνα Σταυρόπουλο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:06:00 μ.μ. | | |
παπούλης
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ο ''Καββαδίας '' στο Λυγουριό Αργολίδας στον προαύλιο χώρο του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα, το βράδυ της Τρίτης 18 Ιουλίου βράβευσε τον Ιερέα π. Σπυρίδωνα Σταυρόπουλο για την πολυετή του προσφορά.
Οι «Υπέροχοι Άνθρωποι» συνεχίζονται ως θεσμός από τον πολιτιστικό συλλογή “Καββαδία”, που σκοπό έχει να τιμά ανθρώπους με προσφορά στον τόπο και κυρίως να είναι στη ζωή.

Η φετινή εκδήλωση του συλλόγου ήταν αφιερωμένη σε μία ξεχωριστή προσωπικότητα για την τοπική κοινωνία. Ο λόγος για τον ιερέα του Λυγουριού , π. Σπυρίδωνα Σταυρόπουλο που διακόνησε στην ενορία της Αγίας Τριάδας επί σαράντα συναπτά έτη (18/11/1983 - 9/4/2023) και είναι πολύ αγαπητός από το ποίμνιό του.
Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας» διοργάνωσε μία εκδήλωση προς τιμή του πρωτοπρεσβύτερου π. Σπύρου , μέσα από ένα πάζλ στιγμών της ζωής του, πριν και κατά την Ιερατική του θητεία. 
Να σημειωθεί πως πριν λίγους μήνες ο Ιερέας συνταξιοδοτήθηκε από την ενεργό δράση του. Τη θέση του εφημέριου στο Λυγουριό ανέλαβε με την ευλόγια του μητροπολίτη Αργολίδος ο Ιερέας π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος από το Αργος .
Η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από τη χορωδία της Σχολής βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας, τμήματος Λυγουριού Επιδαύρου, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη καθηγητή της Σχολής , Δημητρίου Καρκαλάτου, καθώς και από μουσικό σχήμα που αποτελείτο από τους Στυλιανό Ντεβέ (κανονάκι - τραγούδι), Νεφέλη Σούρσου (λαούτο - τραγούδι) και Παναγιώτη Χαβιαρλή (κρουστά) ,σε διεύθυνση του λαμπαδαρίου του καθεδρικού Ιερού ναού Αγίου Πέτρου Άργους Ιωάννη Χαβιαρλή.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Επιδαύρου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος , ο βουλευτής Αργολίδος Γ. Γαβρήλος , ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής , ο υποψήφιος δήμαρχος Επιδαύρου Γιάννης Σαρής, ο υπέυθυνος του ΕΚΑΒ Αργολίδας Βασίλης Οψιμούλης, πολλοί Ιερείς ,η οικογένεια του τιμώμενου Ιερέα και πάρα πολύς κόσμος .
 Χαιρετισμό έστειλαν οι βουλευτές Αργολίδος Γ. Ανδριανός και Α. Πουλάς καθώς και ο Δήμαρχος  Επιδαύρου Τ. Χρόνης.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο πολιτιστικός σύλλογος ΄΄Ο Καββαδίας '' ,δώρισε ένα πίνακα με την προσωπογραφία του Ιερέα σε ένδειξη τιμής στο πρόσωπο του .
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ίωνας Ξυπολιάς. 
ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Γεννηθείς το 1944 στο Βρούστι Αργολίδος. Το 1964-1966 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία. Το 1966 παντρεύτηκε την Αικατερίνη το γένος Χριστοπούλου. Απόκτησαν τρεις κόρες, δέκα εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα. 
Την 16η Μαίου 1971 χειροτονήθηκε διάκονος στο παρεκκλήσι “συνάντηση” της Ι.Μ. Αγίου Θεοδοσίου, και την 25η Μαίου του ίδιου έτους χειροτονήθηκε Ιερέας στο Κεφαλόβρυσο Αργολίδος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Χρυσόστομο Δεληγιαννόπουλο, όπου και εφημέρευσε δωδεκάμισι χρόνια. 
Παράλληλα τελείωσε γυμνάσιο-λύκειο, ιερατική σχολή Κορίνθου και το τμήμα Ποιμαντικής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1983 μετετέθη στην ενορία Αγίας Τριάδος Λυγουρίου όπου υπηρέτησε μέχρι και σήμερα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ