ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Πότε αναμένονται οι πρώτοι καύσωνες στην Ελλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:45:00 μ.μ. |
θερμόμετρο
Σύμφωνα με το Forecast Weather Greece, ο δεύτερος μήνας της φετινής καλοκαιρινής περιόδου ξεκίνησε αρχικά με φυσιολογικές θερμοκρασίες για τα δεδομένα της εποχής, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται μεταξύ των 33 και 36 βαθμών κελσίου κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.

Οι μέχρι τώρα ενδείξεις δείχνουν ότι θα επηρεάσει την Ελλάδα το πρώτο κύμα καύσωνα της καλοκαιρινής περιόδου από τις 12 και ιδιαίτερα από τις 15 Ιουλίου και μετά, με τις θερμοκρασίες να κινούνται μεταξύ των 38 και 42 βαθμών κελσίου.

Η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, λοιπόν, αναμένεται να κυλήσει με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Κυρίως στο εσωτερικό του ηπειρωτικού κορμού της χώρας η μέγιστη θερμοκρασία κατά τις θερμές ώρες της ημέρας θα φτάνει τοπικά τους 36 βαθμούς κελσίου, ενώ στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα, λόγω και της σταδιακής ενίσχυσης των βορείων ανέμων (τυπικά μελτέμια), κυρίως από τις 8 Ιουλίου και μετά, ο υδράργυρος δεν θα ανεβαίνει πάνω από τους 30 με 32 βαθμούς κελσίου. 

Επιπλέον, η αστάθεια φαίνεται να περιορίζεται σημαντικά και θα εντοπίζεται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Από τις 12 Ιουλίου, ωστόσο, θα σημειωθεί σταδιακή αλλά σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, καθώς ευνοείται η μεταφορά των ιδιαίτερα θερμών αέριων μαζών από τις ακτές της Βορείου Αφρικής. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των πιθανοτήτων να «χτυπήσει» το πρώτο κύμα καύσωνα της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, χωρίς όμως να υπάρχουν τα χαρακτηριστικά που να υποδηλώνουν σε καμία περίπτωση ότι θα δούμε ακραίες τιμές, αλλά ένα τυπικό κύμα καύσωνα που έχουμε κάθε χρόνο τους θερινούς μήνες του έτους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ