ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις που οργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους Μυκηνών συνεχίζονται

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:16:00 π.μ. | | |
ΚΕΔΑΜ
Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις που οργανώνει η ΚΕΔΑΜ καθώς και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με συλλόγους του Δήμου μας συνεχίζονται.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΦΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΑΜ
«4η Fest» Ροκ Βραδιά στην πλατεία Ηφαίστου στο Άργος θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου και ώρα 9μμ με την υποστήριξη της ΚΕΔΑΜ.
«Κρητικό γλέντι» με τον Μανώλη Κονταρό στην Προσύμνη οργανώνει η ΚΕΔΑΜ για τις 31 Ιουλίου και ώρα 9 το βράδυ.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Κίου μαζί με το Γάλλο-Ελληνικό Σπίτι Λωρραίνης παρουσιάζει ένα μέρος της έκθεσης ¨Οι δύο όχθες της νοσταλγίας¨ εμπνευσμένη από την ανταλλαγή πληθυσμών με τη συνθήκη της Λωζάνης. Η εκδήλωση για τα 100 χρόνια της συνθήκης της Λωζάνης εντάσσεται στα ¨Μικρασιάτικα 2023¨ και θα γίνει στις 31 Ιουλίου στο προαύλιο του Ι. Ν. Θεομάνας Ν. Κίου και ώρα 9μμ, με την υποστήριξη της ΚΕΔΑΜ και της Περιφέρειας Πελ/σου. Τα μέλη του συλλόγου που έρχονται από την Γαλλία θα γνωρίσουν τη Ν. Κίο και τον πολιτιστικό της πλούτο.
Μουσική Βραδιά με το συγκρότημα DanceFloor Divas οργανώνει η ΚΕΔΑΜ στη 1 Αυγούστου στην πλατεία Αγίου Πέτρου στις 9 το βράδυ.
Οι «ΒΑΚΧΕΣ» του Ευρυπίδη θα παιχθούν στο Αρχαίο Θέατρο Άργους, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Άργους 2023 που οργανώνει η ΚΕΔΑΜ, την Τετάρτη 2 Αυγούστου και ώρα 9:30 ΜΜ.

Το έργο

Ο Διόνυσος, καρπός της ένωσης του Δία με τη Σεμέλη, κόρη του βασιλιά της Θήβας Κάδμου, δεν αναγνωρίστηκε ποτέ ως θεός και δεν τιμήθηκε ποτέ στην πατρίδα της μητέρας του. Έχοντας ήδη κατακτήσει την Ασία, ο Διόνυσος καταφθάνει τώρα στη Θήβα, συνοδευόμενος από έναν όμιλο γυναικών από την Λυδία -των Βακχών- που τον ακολουθούν πιστά. Σκοπός του να διαδώσει τη λατρεία του στη Θήβα και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και να δώσει ένα μάθημα στους ασεβείς που τον αρνούνται. Πιο άσπονδος, ανάμεσά τους, ο Πενθέας, εγγονός του Κάδμου και βασιλιάς πλέον της Θήβας.

Συντελεστές

Μετάφραση Θεόδωρος Στεφανόπουλος

Σκηνοθεσία Έλενα Μαυρίδου

Μουσική Γιώργος Μαυρίδης

Σκηνικό – Κοστούμια Δήμητρα Λιάκουρα

Διανομή

Διόνυσος Δημήτρης Λάλος

Κάδμος Θανάσης Δόβρης

Πενθέας Γιώργος Χριστοδούλου

Τειρεσίας Βίκυ Βολιώτη

Δούλος Στέργιος Κοντακιώτης

Άγγελος α’ Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Άγγελος β’ Δήμητρα Κούζα

Αγαύη Έλενα Μαυρίδου

5μελής Χορός

Μουσικοί επί Σκηνής Γιώργος Μαυρίδης, Βασίλης Κόκλας

Τιμές εισιτηρίων: 20 €, 17 € [ ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑμεΑ]

Προπώληση: viva.gr

Άργος - ΚΕΔΑΜ (Βασ. Σοφίας 2) 2751062143

Βιβλιοπωλείο Δουλτσίνου (Κορίνθου 11) 2751068565

Στο ταμείο του Αρχαίου θεάτρου την ημέρα της παράστασης.


Τα ΚΙΑΝΑ 2023 που διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Ν. Κίου για 45 πλέον χρόνια είναι ένας θεσμός για τη Ν. Κίο του Δήμου Άργους - Μυκηνών αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Το πρόγραμμα είναι ποικίλης ύλης και αγγίζει όλες τις ηλικίες και τα διαφορετικά ενδιαφέροντα. Από 5 έως 23 Αυγούστου θα γίνουν οι εκδηλώσεις με την υποστήριξη της ΚΕΔΑΜ και της Περιφέρειας Πελ/σου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ