ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Η εξαιρετική Μαρία Ευθυμίου παρουσιάζει στο Άργος "Μορφές Πολιτικής Ζωής στην ανθρώπινη ιστορία"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:00:00 μ.μ. | | |
Μαρία Ευθυμίου
Το 1ο ΓΕΛ Άργους παρουσιάζει την ιστορικό και καθηγήτρια πανεπιστημίου, ερευνήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας, συγγραφέα ιστορικών βιβλίων Μαρία Ευθυμίου.

Σε μια επικοινωνία ζωής με θέμα «Μορφές Πολιτικής Ζωής στην ανθρώπινη ιστορία: από τον υπήκοο στον Πολίτη»

Την Μαρία Ευθυμίου προλογίζει η Λένα Παπαθανασίου Διευθύντρια 1ου ΓΕΛ Άργους

Η καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου έχει το κατεξοχήν χάρισμα του καλού δασκάλου: να απαντά με κάθε της λέξη στην ερώτηση «γιατί με αφορά αυτό που ακούω;». Είναι μια αρετή καθόλου αυτονόητη, για την οποίαν εργάζεται σκληρά, με στόχο πάντα τον ακροατή: να καταλάβει, να κινητοποιηθεί, να μάθει.

Θα έχουμε τη μεγάλη χαρά να συνομιλήσουμε μαζί της για την τιτανική προσπάθεια που ανοίγει το δρόμο προς τις πηγές της ζωής και της ελευθερίας του ανθρώπου. Για το δικαίωμα εκλογής εκπροσώπων ως ύψιστο δικαίωμα, τους ενεργούς πολίτες και την ιδιώτευση των ανθρώπων στις σύγχρονες πόλεις.

Γνωρίζουμε άραγε τι σημαίνει πολίτης και ότι ο προσδιορισμός "ενεργός" εμπεριέχεται στην έννοια του πολίτη. Αν δεν είναι ενεργός, είναι "ιδιώτης", που κατά την αρχαιοελληνική δημοκρατική ορολογία σήμαινε τον στερούμενο των πολιτικών του δικαιωμάτων…..Αυτόν που σήμερα τον αποκαλούμε υπήκοο.

Πληροφορίες κιν.6945 868908
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ