ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Πυρκαγιά στη Ρόδο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:28:00 π.μ. | |
Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο πύρινο μέτωπο που μαίνεται ανεξέλεγκτο για έκτη συνεχόμενη ημέρα στη Ρόδο.


Το Σάββατο εκτυλίχτηκαν δραματικές σκηνές στο Κιοτάρι, όταν οι φλόγες έφτασαν σε ξενοδοχεία και σπίτια, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας εστάλη μήνυμα εκκένωσης από το 112 για τις περιοχές Πεύκοι, Λίνδος, Κάλαθος, Μάσαρη, Μαλώνας και Χαράκι.

Πληροφορίες της Πυροσβεστικής αναφέρουν πως οι δυνάμεις επιχειρούν σε τρία μέτωπα, μεταξύ Κιοταρίου και Γενναδίου, στα Λάερμα και νότια – νοτιοδυτικά του Απόλλωνα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, οι πυρκαγιές μπαίνουν από ανθρώπινο χέρι, ενώ θα εξεταστεί αν είναι από αμέλεια ή από πρόθεση.

Η προανακριτική διαδικασία για την καταστροφική πυρκαγιά στη Ρόδο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με τις Αρχές να έχουν προχωρήσει σε συλλογή στοιχείων.

«Έχουν κληθεί άτομα για καταθέσεις και θα κληθούν και άλλα. Μόλις έχουμε πλήρη στοιχεία, γιατί η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, θα προβούμε σε ανακοινώσεις», συμπλήρωσε ο κος Αρτοποιός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα της Ρόδου έχουν αυξηθεί. Πλέον επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 πεζοπόρα τμήματα, 49 οχήματα, 4 ελικόπτερα και 3 αεροπλανα, ενώ συνδράμουν προσφέροντας μεγάλη βοήθεια από την περιφέρεια και τον δήμο.

Επισημαίνεται πως σήμερα, Κυριακή, η μισή χώρα βρίσκεται στο «κόκκινο» και είναι αντιμέτωπη με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιών που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ