ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Την Προστάτιδα του Αγία Παρασκευή τίμησε ο Σύλλογος Τυφλών Αργολίδας στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:04:00 π.μ. | | |
Εκκλησάκι
Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Πελοποννήσου και ο Σύλλογος τυφλών Ν. Αργολίδας ''Η Ίριδα'' το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουλίου 2023 τίμησαν την Αγία Παρασκευή με Θεία Λειτουργία στο παλαιό Ναύπλιο στο ομώνυμο εκκλησάκι παραπλεύρως του ξενοδοχείου Αμφιτρύωνα. 
Η Αγία Παρασκευή είναι προστάτιδα των οφθαλμών και της οράσεως. Την θεία λειτουργία τέλεσε ο εφημέριος του Ιερού ναού Παναγίας Ναυπλίου π. Διονύσιος Ταμπάκης .
Προς προσκύνηση είχε τεθεί μέρος από το Ιερό Λείψανο της Αγίας Παρασκευής .
Την προστάτιδα των οφθαλμών Αγία Παρασκευή τιμούν η Περιφερειακή Ένωση και ο Σύλλογος τυφλών Αργολίδας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας το Ξενοδοχείο "Αμφιτρύων" προσέφερε κέρασμα. 
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΪΔΡΙΟΥ- ΝΑΪΔΡΙΟΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΑΜΦΙΤΡΥΩΝΟΣ»


Στο χώρο όπου ανεγέρθη τό Ξενοδοχείο «Άμφιτρύων» υπήρχε ναΐδριον αφιερωμένο στην Όσιομάρτυρα Παρασκευή, της οποίας ή μνήμη εορτάζεται στίς 26 Ιουλίου. 
Μάλλον κατά την οικοπεδοποίηση του χώρου αυτού για την ανέγερση του Ξενοδοχείου, θά έγινε συμφωνία, ώστε να μην έκλειψη τελείως τό Ναϊδριο αυτό της Αγίας Παρασκευής, κτίσμα από πολλών ετών τον ευλαβών περιοίκων και όχι μόνο. 
Έτσι μετά την ανέγερση του Ξενοδοχείου κατά τη δεκαετία του 1950, αργότερα οι υπεύθυνοι αυτού, διαμόρφωσαν στην ανατολική πλευρά του Ξενοδοχείου μικρό χώρο σε Ναϊσκο, έπ' ονόματι της Αγίας Παρασκευής, σε αντικατάσταση του παλαιού ναού. 
 Ή ύπαρξη του Ναϊδρίου της Αγίας Παρασκευής, αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για το προσωπικό του Ξενοδοχείου «Άμφιτρύων» αλλά και για τους πιστούς Χριστιανούς της περιοχής και επισκέπτες της πόλεώς μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ