ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Γιάννης Εμμανουήλ: Η πρόοδος του Δήμου Επιδαύρου είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:10:00 μ.μ. | |
Γιάννης Εμμανουήλ
Είχα ολοκληρώσει και είχα αποφασίσει να μοιραστώ με τους αναγνώστες αυτού του άρθρου τις παρακάτω σκέψεις μου , όταν προέκυψε το δυσάρεστο και άκρως επικίνδυνο γεγονός με τη πυρκαγιά που απείλησε το όμορφο χωριό μου , τον Άγιο Δημήτριο .

Θεωρώ λοιπόν σκόπιμο να προσθέσω μερικές λέξεις για το χθεσινό .

Καταρχάς η χθεσινή πυρκαγιά ήταν η μοναδική όσο θυμάμαι τον εαυτό μου , που απείλησε κατοικίες και γενικότερα τον οικισμό. Άρα φοβερά επικίνδυνη . Όμως αυτό καθαυτό το γεγονός κατέδειξε δυο πράγματα που καλό είναι να αναλυθούν για το μέλλον .

Πρώτον ότι το δόγμα ΄΄ εκκενώστε και φύγετε ΄΄ δεν είναι πανάκεια και δεν ενδείκνυται για όλες τις περιπτώσεις . Γιατί αν εχθές είχε δοθεί τέτοια εντολή το χωριό θα είχε καεί . Έτσι απλά…

Το δεύτερο έχει να κάνει με τον ηρωισμό , και την αυταπάρνηση όλων των εμπλεκόμενων φορείων καθώς και των δημοτών , που έμειναν και υπερασπίστηκαν τις περιουσίες τους και δείχνει ότι αν υπάρχει αγαστή συνεργασία τα αποτελέσματα θα είναι πάντοτε καλά .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τη πλευρά ενός απλού δημότη σε όλους .

Τελικά τα δύσκολα μας ενώνουν…

Χρονιά αυτοδιοικητικων εκλογών το 2023 , μέσα σε ένα κλίμα όχι και τόσο ιδανικό.


Ενεργειακή αναταραχή , ακρίβεια , κλιματική ή πολιτική [όπως το βλέπει ο καθένας ] κρίση με καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές που έχουν αφανίσει εκατομμύρια στρέμματα . Η Τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού πρέπει να σταθει στο υψος του διακριτού ρόλου που της έχει ανατεθεί .Να σταθει δίπλα στο δημότη και τα προβλήματα του .Στις πολύ δύσκολες εποχές που διανύουμε ,αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής που θα επιλεγεί από τους συνδημότες μας , να βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου για τα επόμενα χρόνια .

Μιας δημοτικής Αρχής που θα πρέπει να βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας , της συλλογικής λειτουργίας , και των δημοκρατικών διαδικασιών .Μιας δημοτικής αρχής , που θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και υπευθυνότητα . Που θα πρέπει να ανοίξει προοπτικές ανάπτυξης αγκαλιάζοντας όλους τους δημότες ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις .

Για να έχουμε αυτό το ιδεατό αποτέλεσμα όμως , θα πρέπει να κυριαρχήσει το αίσθημα της συναίνεσης και του πολιτικού πολιτισμού . Πριν , και μετά τις εκλογές .

Να σκύψουμε όλοι , υποψήφιοι και δημότες , πάνω στα προβλήματα και να βρούμε λύσεις . Οι τοπικές κοινωνίες απαλλαγμένες από μικροσυμφέροντα και κομματικούς καιροσκοπισμούς , να ενωθούν και να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις , μετατρέποντας τις δυσκολίες σε ευκαιρίες ανάπτυξης .

Πραγματικά πιστεύω πολύ στο έμψυχο δυναμικό του Δήμου μας . Να ενεργοποιηθεί ,αφήνοντας κατά μέρος τις όποιες αντιπαραθέσεις , γιατί η εποχή που ζούμε χρειάζεται ανθρώπους που διαθέτουν εμπειρία , γνώση και πνεύμα συνεργασίας .

Από την άλλη χρειάζεται να έχουμε απεριόριστο σεβασμό σε όλους τους συνδημότες μας που έθεσαν ή θα θέσουν τον εαυτό τους στη κρίση του λαού , αρκεί , βασικός σκοπός τους , να είναι η προσφορά στον δημότη με ανιδιοτέλεια .

Δε μπορώ όμως να μην αναφερθώ , με θλίψη πράγματι , όταν βλέπω στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης , και ζητώ συγγνώμη για τη φράση μου , το απόλυτο ΄΄ξεκατινιασμα΄΄. Συνδημότες μας με ονοματεπώνυμο , να επιτίθενται με ακραίες εκφράσεις , και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σε … γνωστούς , πιθανόν και φίλους , που αύριο μπορεί να πίνουν μαζί το καφέ τους , ομάδες δημοτών που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους [ Η ανωνυμία συχνά συνιστά δειλία ] για να προβάλουν τις αναπτυξιακές τους ιδέες , μόλις δυο μήνες πριν τις εκλογές . Χρειάζεται προσοχή , γιατί αυτό το σκηνικό πού διαμορφώνεται , πιστεύω θα δημιουργήσει περισσότερο κλίμα διχασμού και πόλωσης , παρά ομόνοια και συναίνεση , που είναι το ζητούμενο .

Ας ασχοληθούμε με προτάσεις και ιδέες για το μέλλον του τόπου μας αφήνοντας τις κορώνες και την εύκολη κριτική ,

Τα θέματα που ζητούν λύση είναι πολλά και σοβαρά .

Τι θα γίνει με το θέμα του αναβάλλου , και των δευτερευόντων δικτύων , ακριβώς την ώρα που βλέπουμε, εδώ, δίπλα μας , ολόκληρες αγροτικές εκτάσεις να έχουν αρχίσει να ερημοποιουνται.

Τι θα γίνει με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τα χρέη που συσσωρεύονται από τους Δήμους [ ο δικός μας Δήμος ;] προς την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση .

Πως θα αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας . Τουρισμός , Αρχαιολογικοί χώροι , Αγροτικά προϊόντα κλπ.

Τι θα γίνει με την αναβάθμιση του οδικού χάρτη της περιοχής μας και τα μικρά η’ μεγάλα έργα που χρειάζονται για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωης των δημοτών .

Πως έχουν στο μυαλό τους και το πρόγραμμα τους οι συνδυασμοί που θα φτάσουν μέχρι το τέλος , την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων .

Η πρόοδος του Δήμου Επιδαύρου είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας .

Δε περισσεύει κανένας .

Η ταπεινότητα και το πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης πρέπει να εκφράζει όλους τους υποψήφιους όλων των δημοτικών παρατάξεων .

Προσωπικά τους εύχομαι υγεία και να έχουν ένα καλό και τίμιο αγώνα.

Γιάννης Εμμανουήλ
Πρωην Αντιδήμαρχος Δήμοι Επιδαύρου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ