ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Εργαστήριο Διασωστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο ΔΙΕΚ Άργους δωρεά του Ιδρύματος Λάτση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:47:00 μ.μ. | |
Εκπαιδευόμενοι
Το Δ.ΙΕΚ Άργους ανακοινώνει τη σύσταση Εργαστηρίου Διασωστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, η οποία πραγματοποιείται μέσω δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. 

Το εργαστήριο καλύπτει πλέον εξ ολοκλήρου τις ανάγκες κατάρτισης παραϊατρικών ειδικοτήτων, όπως του Διασώστη – Πληρώματος Ασθενοφόρου, του Βοηθού Νοσηλευτή και άλλων παραϊατρικών ειδικοτήτων (π.χ. Βοηθός Φυσικοθεραπευτή), και μέσω της λειτουργίας του υπολογίζεται ότι θα εκπαιδεύονται 80 σπουδαστές ανά ακαδημαϊκό έτος και 20-30 επαγγελματίες υγείας από τις συνεργαζόμενες νοσηλευτικές μονάδες και φορείς προνοσοκομειακής φροντίδας της περιοχής.
Το Ίδρυμα προέβη σε δωρεά για την προμήθεια σημαντικότατων εκπαιδευτικών διατάξεων προσομοίωσης προνοσοκομειακής και κλινικής φροντίδας, και συγκεκριμένα ενός στρώματος ακινητοποίησης κενού, ενός καρδιογράφου, πέντε εκπαιδευτικών ομοιωμάτων τραυματισμών, μιας σανίδας ακινητοποίησης με τον πλήρη εξοπλισμό, ενός προπλάσματος εκπαίδευσης πνευμοθώρακα υπό τάση και ενός προπλάσματος νοσηλευτικής φροντίδας ασθενούς.
Η δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση έχει στόχο να εκσυγχρονίσει τις εργαστηριακές υποδομές του Δ.ΙΕΚ Άργους, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της παρεχόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στο πλαίσιο της επιδίωξής του για τη δημιουργία ενός υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικού οικοσυστήματος που θα ανταποκρίνεται στη νέα εκπαιδευτική και επαγγελματική πραγματικότητα. Ειδικότερα, η εν λόγω εκπαίδευση λειτουργεί προς όφελος ευρύτερων ομάδων του πληθυσμού (ατόμων που χρήζουν επείγουσας προνοσοκομειακής βοήθειας και νοσηλευόμενων) και θέτει προϋποθέσεις εκπαιδευτικής όσμωσης μεταξύ επαγγελματικών ομάδων στον υγειονομικό χώρο (συνεκπαίδευση σπουδαστών/τριών, αποφοίτων και ενεργών επαγγελματιών διασωστών και νοσηλευτών/τριών).
Η διεύθυνση και το προσωπικό του Δ.ΙΕΚ Άργους ευχαριστεί θερμά τους ανθρώπους του Ιδρύματος για την απόφασή τους και δεσμεύεται να αξιοποιηθεί το Εργαστήριο ως ένα οικοσύστημα γνώσης, επαγγελματικής κατάρτισης για τους/τις σπουδαστές/στριες και τον οικείο επαγγελματικό χώρο.

Ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Άργους
Φίλιππος Δελής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ