ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Νεκροί οι ήρωες πιλότοι του Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο - Τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:37:00 μ.μ. | | |
Θλίψη για τον χαμό δυο νέων παιδιών
Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο πιλότοι του Canadair που κατέπεσε στον Πλατανιστό Εύβοιας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Πρόκειται για τον κυβερνήτη, Σμηναγό Χρήστο Μουλά, 34 ετών, και τον συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών. 

To Canadair συνετρίβη το μεσημέρι, στις 14:52, αμέσως μετά από ρίψη νερού που πραγματοποίησε σε μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Πλατανιστός στην Κάρυστο. Το αεροσκάφος έκανε βύθιση για να ρίξει το νερό, και στην προσπάθεια ανύψωσης βρήκε ο πλωτήρας σε δέντρο με συνέπεια να αποκολληθεί από το δεξί φτερό. Το Canadair εμφάνισε απώλεια στήριξης, πήρε κλίση και κατέπεσε λίγα μέτρα μακριά και ανεφλέγη.

Τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Mε απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με την απώλεια ζωής των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, στην Εύβοια:

«Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη.

Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».
 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ