ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

«Sea Cloud»: Στο Ναύπλιο ένα από τα πιο ιστορικά ιστιοφόρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:04:00 μ.μ. | | |
«Sea Cloud»
Στο Ναύπλιο βρέθηκε τη Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 το ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο «Sea Cloud».

 Το «Sea Cloud» είναι το παλαιότερο ιστιοφόρο που ταξιδεύει στους ωκεανούς. Στο παρελθόν στο ιστορικό αυτό ιστιοφόρο έλαβαν χώρα μυστικές διπλωματικές συζητήσεις, λειτούργησε ως σχολή ωκεανολογίας ενώ χρησιμοποιήθηκε και ως πολεμικό σκάφος.

Το «Sea Cloud» είναι το πρώτο πολεμικό των ΗΠΑ, που μετά τον αμερικανικό εμφύλιο, έπλευσε με τη βοήθεια φυλετικά μεικτού πληρώματος.

Το εντυπωσιακό σκάφος έχει μήκος 109 μέτρα, πλάτος 15, ενώ το ύψος του κεντρικού καταρτιού του φτάνει τα 54 μέτρα. Διαθέτει δε, 32 πολυτελείς καμπίνες. 

Το σκαρί, που είχε ναυπηγηθεί στο Κίελο, το 1931 για χάρη της Μάρτζορι Μεριγοθέδερ και του δεύτερου συζύγου της, του Αμερικανού χρηματιστή της Wall Street, Εντ Χάτον, έφερε αρχικά το όνομα «Hussar» και ήταν το μεγαλύτερο ιδιωτικό γιοτ στον κόσμο. 

Το 1942 την ευθύνη του πλοίου ανέλαβε η Αμερικανική ακτοφυλακή, που «κούρεψε» το σκάφος αφαιρώντας τα κατάρτια του, ενώ το έβαψε γκρι ώστε να μπει σε πλήρη πολεμική δράση. 

Μετά τον πόλεμο, το «Sea Cloud» επέστρεψε στην ιδιωτική ιδιοκτησία, εξυπηρετώντας ως γιοτ πολλούς ανθρώπους, ενώ υπήρξε και προεδρικό σκάφος της Δομινικανής Δημοκρατίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ