ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Youth Pass: Ποιοι νέοι θα πάρουν διπλό επίδομα 300 ευρώ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:58:00 π.μ. |
Youth Pass
Διευκρινίσεις για τα ποσά του Youth pass που θα λάβουν οι πολίτες ηλικίας 18 ετών και 19 ετών έδωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

«Θα δοθούν 150 ευρώ κάθε έτος στα παιδιά ηλικίας 18 ετών και των 19 ετών που συμπληρώνουν αυτά τα 2 έτη. Συνεπώς θα τα λάβουν κάποια στιγμή μέσα στον Σεπτέμβριο…. εν πάση περιπτώσει θα δούμε πώς θα δοθούν τα επόμενα έτη. Σίγουρα για τον Σεπτέμβριο, φέτος δικαιούνται τα 150 ευρώ τα παιδιά αυτά. Άρα οι 18 αρηδες θα πάρουν φέτος τα 150 ευρώ και οι ίδιοι που θα είναι 19 ετών του χρόνου θα πάρουν άλλα 150 ευρώ για να ξοδέψουν τα χρήματα σε τουρισμό, σε πολιτισμό και σε μεταφορές » τόνισε.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα πάρουν 300 ευρώ φέτος όσοι συμπλήρωσαν πέρυσι τα 19 έτη. «Όχι , θα πάρουν 150 ευρώ συνολικά. Και αυτοί που έχουν συμπληρώσει τα 20 έτη δεν θα πάρουν τίποτα και αυτοί που μεγάλωσαν πολύ παραπάνω από αυτό το ηλικιακό όριο δεν θα πάρουν κάτι » απάντησε.

Πότε οι αιτήσεις

Όπως είπε ο Υφυπουργός σχετικά με τις αιτήσεις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην χρειαστεί να γίνουν αιτήσεις

«Θα το δούμε το επόμενο διάστημα .Δεν ξέρω εάν αυτή η διαδικασία θα γίνει με την υποβολή αιτήσεων …. εν πάση περιπτώσει θα το δούμε αυτό. Ενδεχομένως και να μην χρειάζεται να γίνουν αιτήσεις για το Youthpass…τα στοιχεία υπάρχουν».

Υπενθυμίζεται οτι το Youth Pass θα εκδίδεται μέσω αίτησης που θα υποβάλλεται ψηφιακά μέσα από την πλατφόρμα vouchers.gov.gr/

Οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet και θα λαμβάνουν SMS και email με πληροφορίες για την έκδοση και τη χρήση του Youth Pass -το οποίο θα έχει και ημερομηνία λήξης. Το εκπτωτικό «κουπόνι» θα είναι 150 € και δικαιούχοι θα είναι νέοι που συμπληρώνουν 18ο έτος – 19ο έτος ηλικίας. Θα είναι υποχρεωτική η απόκτηση κωδικών Taxisnet, ενώ το «κουπόνι» θα χρησιμοποιείται, σε:

Ξενοδοχεία – τουριστικά καταλύματα

Μεταφορές (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια)

Ενοικίαση ΙΧ – σκαφών αναψυχής

Θέατρα – σινεμά – συναυλίες
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ