ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Τον Τίμιο Προδρόμο γιορτάζει το Κιβέρι Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:26:00 μ.μ. | | | |
Περιφορά εικόνας
Τη Τρίτη 29 Αυγούστου 2018, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την ανάμνηση της Αποτομής της Τιμίας κεφαλής του Αγίου, ενδόξου, προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και πανηγυρίζει όλως ιδιαιτέρως ο Ενοριακός Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου στο Κιβέρι του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα. 
Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος , προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος Χρυσόστομος Παπουλέσης
Στο τέλος του Εσπερινού ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος του Τιμίου Προδρόμου σε όλο το χωριό προς ευλογία των κατοίκων.
Ο εφημέριος της Ενορίας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Αργολίδος Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Αθανασόπουλος, ευχαρίστησε όλους τους Ιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους τον Τίμιο Πρόδρομο καθώς και όλους τους προσκυνητές που ήρθαν στο Κιβέρι για την εορτή .
Κιβέρι - Το στολίδι του Αργολικού κόλπου

Κοιτάζοντας από την παραλία του Ναυπλίου τον Αργολικό κόλπο εύκολα μπορείς να ξεχωρίσεις πού βρίσκεται το Κιβέρι. Αν μπορούσες να τραβήξεις μια ευθεία γραμμή, τότε θα το συναντούσες ακριβώς απέναντι.
Η γεωγραφική του θέση το καθιστούσε στρατηγικό σημείο από την αρχαιότητα μέχρι τη νεότερη ιστορία. Εδώ αγκυροβόλησε ο Δαναός, ο βασιλιάς του Άργους, εδώ υπήρχε ναός του Ποσειδώνα, εδώ οι Φράγκοι έχτισαν τις εξοχικές τους κατοικίες. Δυστυχώς, σήμερα δεν διασώζεται τίποτα από αυτά.
Το Κιβέρι, το οποίο απέχει από το Ναύπλιο μόλις 19 χιλιόμετρα, είναι χτισμένο στην πλαγιά του βουνού και έχει δύο παραλίες. Την πρώτη, γνωστή και ως μεγάλη παραλία, την συναντάς μπροστά σου κατεβαίνοντας την μεγάλη κατηφόρα. Η παραλία είναι οργανωμένη και έχει αρκετά μαγαζάκια, όπου μπορείς να βρεις ό,τι επιθυμείς, από καφέ, χυμό, σνακ ως και φρέσκο ψάρι. Για να πας στη δεύτερη παραλία, πρέπει να φτάσεις ως τον φάρο, δεξιά από την μεγάλη παραλία. Θα βρεθείς σε μια μικρή παραλία με βότσαλα, που όμως θα έχει πολύ κόσμο, μιας και τα νερά της είναι βαθιά και καθαρά.
Στο Κιβέρι υπάρχει υποθαλάσσια πηγή γλυκού νερού, ο γνωστός Ανάβαλος. Τα παλιά χρόνια, στις γειτονιές του χωριού, παιζόταν η Βέργω, ένα παιχνίδι που συνοδευόταν από ομώνυμο τραγούδι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ