ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Η φωτογραφία της ημέρας: Μια ασυνήθιστη Λιβελούλα με εκπληκτικές κυνηγετικές ικανότητες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:52:00 π.μ. | |
έντομο
Μία ασυνήθιστη Λιβελούλα στη φύση του Ναυπλίου εντόπισε ο φωτογραφικός φακός των Αργολικών Ειδήσεων τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023.
 Στην Ελλάδα τις ονομάζουμε λιβελούλες (dragonflies) και σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι τα πιο γρήγορα έντομα τον πλανήτη. Μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες που φτάνουν τα 97 χιλιόμετρα την ώρα. 
Την περισσότερη ζωή τους, από 1-4 χρόνια ανάλογα το είδος, την περνούν ως προνύμφες. Οι λιβελούλες δεν είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Δεν δαγκώνουν και δεν έχουν κεντρί. 

Έχουν καταγραφεί 5000 είδη . Είναι πολύ χρήσιμες γιατί κρατούν τον πληθυσμό των κουνουπιών χαμηλό μίας και είναι η βασική τροφή τους.
Τρώνε επίσης και άλλα έντομα όπως τερμίτες, αράχνες, πεταλούδες. Τα μάτια τους είναι εκπληκτικά. Είναι πολύ μεγάλα και μπορούν να δουν σε γωνία 360 μοιρών. 

Οι κυνηγετικές ικανότητες της λιβελούλας είναι εκπληκτικές. Καταφέρνει να σκοτώσει το 95% των στόχων της, γεγονός που την κατατάσσει σε υψηλότερη θέση στην λίστα με τους «θηρευτές», πάνω από το λιοντάρι και τον λευκό καρχαρία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ