ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Η δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:53:00 μ.μ. |
Σπηλιά
Στη Μικρή Σπηλιά των Διδύμων βρίσκονται δυο μικρά παμπάλαια εκκλησάκια σκαμμένα στο βράχο. Το ένα από αυτά είναι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Τη Μεταμόρφωση γιορτάζουμε σήμερα.
 
Η μικρή σπηλιά είναι μια κυκλική υποχώρηση του εδάφους, εντυπωσιακών διαστάσεων, ένα φαινόμενο μοναδικό που προκαλεί έκπληξη και θαυμασμό και χαρακτηρίζει τα Δίδυμα.

Το σφιχτοδεμένο αμυγδαλωτό πέτρωμα που βλέπουμε στα κατακόρυφα τοιχώματα της σπηλιάς είναι το ίδιο πέτρωμα που απαντάται σε όλη την επαρχία. Σε αυτό οι πρόγονοί μας έσκαψαν τα πηγάδια τους, αυτό έσπασαν με τα υνιά τους και σε αυτό έφτιαξαν τα εύφορα χωράφια τους.
 
Όμοια με τη γη, μια συγκολλητική ουσία κρατάει ενωμένη την κοινωνία μας και της δίνει δύναμη και συνοχή. Είναι η κοινή μας καταγωγή, η αγάπη μας για τον τόπο, η ευρηματικότητα κι η εργατικότητα που μεταμόρφωσαν τον κάμπο σε τόπο αναφοράς και νοσταλγίας.
 
Η νέα εποχή με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της ζητάει πάλι τη συμμετοχή μας. Όλοι μαζί να συντηρήσουμε εκείνα που μας δίνουν την μοναδική μας ταυτότητα. 

Ταυτόχρονα όμως, να παραμείνουμε ανοιχτοί και να δεχτούμε τις απαραίτητες αλλαγές με λογική και σύνεση. Να πιστέψουμε, όπως η σημερινή μέρα μας καλεί, στη Μεταμόρφωση και να τη δούμε στην πράξη.

Δώρα Αντωνοπούλου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ