ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Ο Εορταστικός εσπερινός για τον Τίμιο Πρόδρομο στην Ήρα Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:16:00 μ.μ. | | | |
περιφορά εικόνας
Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Τοπική Κοινότητα Ήρας του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα, στο Βυζαντινό κοιμητηριακό ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη και ανήκει στον ενοριακό ναό Αγίου Γεωργίου Ήρας.
Πάρα πολλοί πιστοί από τις γύρω περιοχές παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τον πανηγυρικό εσπερινό το βράδυ της Δευτέρας 2 8 Αυγούστου 2023 που τέλεσε ο Ιερομόναχος π. Λεόντιος Ξηνταρόπουλος . 
Το θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοπρεσβύτερος και πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής . Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες Α.Λίτσας και Ν.Κιντής.  
Μετά το τέλος του εσπερινού ακολούθησε η περιφορά της Αγίας Εικόνας στο χωριό προς ευλογία των κατοίκων και του τόπου .
Στο τέλος του εσπερινού ο δραστήριος εφημέριος του χωριού Ήρα π. Θεόδωρος Μποτσώνης ευχαρίστησε τους Ιερείς και τον κόσμο που παραβρέθηκαν στην εορτή.
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού ναού φροντίζει κάθε χρόνο για την συντήρηση και καθαριότητα του Βυζαντινού μνημείου και την άψογη τέλεση του εορταστικού εσπερινού και θείας λειτουργίας.
Ο Ιερός ναός του προδρόμου συντηρήθηκε προσφάτως με την επιμέλεια του εφημερίου π. Θεόδωρου Μποτσώνη και του εκκλησιαστικού συμβουλίου.
Η Ήρα (παλαιά ονομασία: Μπούτια) είναι πεδινό χωριό του νομού Αργολίδας. Βρίσκεται επάνω στον Αργολικό κάμπο, ανατολικά του Ίναχου ποταμού και επάνω στον δρόμο που συνδέει το Άργος με την Πρόσυμνα, σε υψόμετρο 20 μέτρων. 
Αποτελεί την έδρα και μοναδικό οικισμό της κοινότητας Ήρας που ανήκει στην δημοτική ενότητα Άργους του δήμου Άργους - Μυκηνών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην απογραφή του 2021 είχε 322 μόνιμους κατοίκους.
Παλαιότερα το χωριό χωριζόταν σε δύο συνοικίες: τα Άνω και Κάτω Μπούτια που ωστόσο πλέον έχουν συνενωθεί. Το χωριό ανήκει στα Αρβανιτοχώρια της Αργολίδας όπου και μιλιέται η Αρβανίτικη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ