ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος για τον ξυλοδαρμό γιατρών στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:57:00 μ.μ. | | |
ΟΕΝΓΕ
Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού γιατρών στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, η  Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) υπογραμμίζει σε επιστολή της προς το Υπ. Υγείας και το Υπ. Προσασίας του Πολίτη, την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων για την προστασία των υγειονομικών.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

«Στο νοσοκομείο Ναυπλίου πριν λίγες μέρες εισέβαλλαν συγγενείς αποβιώσαντος ασθενούς, ξυλοκοπώντας όποιον υγειονομικό έβλεπαν μπροστά τους με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο γιατρών.

Οι γιατροί και οι λοιποί εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως αν και παρόμοια συμβάντα είναι δυστυχώς συχνά με ενόχους όχι μόνο Ρομά όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί από την διοίκηση των συνδιοικούμενων νοσοκομείων Άργους – Ναυπλίου, ούτε από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ. 

Μάλιστα αυτήν την φορά πριν από το περιστατικό είχε ειδοποιηθεί έγκαιρα τόσο ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου όσο και η αστυνομία η οποία όμως έστειλε μόνο δυο (2) αστυνομικούς που αρκέστηκαν να «παρακολουθούν διακριτικά» τους εισβολείς να ξυλοκοπούν υγειονομικούς.

Την ίδια στιγμή που η αστυνομία δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την επίθεση σε βάρος των συναδέλφων και να τους προστατεύσει, την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι που διεκδικούν αντιμετωπίζονται σαν "εγκληματίες", ενισχύεται το νομοθετικό οπλοστάσιο σε βάρος του οργανωμένου λαϊκού κινήματος και οι συλλογικοί αγώνες αντιμετωπίζονται με τη λογική του ποινικού αδικήματος. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι το δόγμα "νόμος και τάξη" δεν αφορά την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των εργαζόμενων.

Υπενθυμίζουμε πως δυστυχώς παρόμοια συμβάντα, με την αστυνομία πρακτικά απούσα, είναι πάρα πολλά και με ενόχους όχι μόνο «εξοργισμένους συγγενείς ασθενών» αλλά σε πολλές περιπτώσεις άλλες ομάδες ατόμων (οργανωμένους οπαδούς, ακροδεξιούς «θεματοφύλακες – αντιδιασωληνωτές» κλπ).

Υπενθυμίζουμε επίσης πως σε πολλές περιπτώσεις οι διοικήσεις των νοσοκομείων αρνούνται ακόμα και να αναλάβουν τις εκ των υστέρων απαραίτητες νομικές ενέργειες παρουσιάζοντας έτσι αυτές τις επιθέσεις ως δήθεν… «προσωπικές διενέξεις των υγειονομικών με πολίτες» οι οποίες τάχα «δεν αφορούν τις διοικήσεις των νοσοκομείων».

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας Πολίτη να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους για την προστασία των υγειονομικών και της λειτουργίας των νοσοκομείων ».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ