ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

ΝΕΜΕΣΙΣ: Η Εγκύκλιος ΥΠΑΑΤ για τα Ιπποειδή εν καιρώ καύσωνα απέτυχε

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:53:00 μ.μ. |
ΝΕΜΕΣΙΣ
Πριν λίγες ημέρες ζητήσαμε ως Ομοσπονδία (όπως είχαμε κάνει και το 2021 επί υφυπουργίας Αραμπατζή) με επιστολή μας, αλλά και συζητήσαμε προφορικά, την άμεση έκδοση εγκυκλίου, που να απαγορεύει εντελώς τη κίνηση αλόγων, γαϊδουριών, μουλαριών τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού και τις ημέρες του καύσωνα. 

Το αίτημα έγινε αμέσως δεκτό και η εγκύκλιος δημοσιεύτηκε την επόμενη ημέρα με το γνωστό, φευ, περιεχόμενο, που όλοι μας γνωρίζουμε. Ίσως σε μια άλλη χώρα η εγκύκλιος να "λειτουργούσε". Αλλά στη Ελλάδα της ακραίας εκμετάλλευσης και κακοποίησης των ζώων απέτυχε να τα προστατεύσει. 

Μετά τη δημοσίευσή της ξεκίνησε να παίζεται το παιχνίδι των θερμοκρασιών. Τα αστυνομικά, για μια ακόμη φορά, και τα λιμενικά τμήματα αδυνατούσαν ή δεν ήθελαν να ελέγξουν τη κατάσταση και οι αγωγιάτες έκαναν ότι ήθελαν, όποια ώρα ήθελαν και σε όποιο σημείο ήθελαν. 


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις επανήλθε με νέο γραπτό αίτημα και ζητά τη μόνιμη, ανεξάρτητα από θερμοκρασίες, μη κυκλοφορία των αμαξών, των ιπποειδώνDatsun, των γαϊδουριών και εν γένει των Ιπποειδών σε όλη την επικράτεια, κατά τις ώρες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7μμ το απόγευμα. 

Τις ημέρες δε που θα ανακοινώνεται επίσημα από την ΕΜΥ καύσωνας, ζητά επίσης τη καθολική απαγόρευση μετακίνησης των ζώων αυτών σε όλη την επικράτεια. Το παιχνίδι των βαθμών Κελσίου πρέπει να τελειώνει . 

Κι αυτό, έως να καταργηθεί εντελώς και δια παντός η "εργασία" των ιπποειδών. Το 2023 και ανήκοντας στην Ευρώπη είναι ντροπή να έχουμε τέτοιες αντιλήψεις, σαν του ανεκδιήγητου Δημάρχου Ύδρας, και να ακολουθούμε, πολιτισμικά και τεχνοκρατικά, τέτοιες πρακτικές. 
Η φωτογραφία είναι του 2019. Κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν σημερινή. Μπορεί να μην υπήρχε καν, αν δε βρισκόταν κάποιος να την τραβήξει. 

Ποιος ξέρει πόσα ιπποειδή πεθαίνουν από την εξάντληση και τις κακουχίες που τα υποβάλλουν και δε γίνεται αντιληπτό! 

Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία ΝΕΜΕΣΙΣ, για το Περιβάλλον, τα Ζώα, κατά του κυνηγιού, 
Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη 
Επικεφαλής της Ομοσπονδίας Νομικός
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ