ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Ο φάρος του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:26:00 μ.μ. | |
το φανάρι στο λιμάνι
Η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων καθιερώθηκε το 2003 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Φαροφυλάκων και γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου.
Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία των φάρων και των υπόλοιπων ναυτικών βοηθημάτων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. 
Την ημέρα αυτή οι φάροι είναι ανοιχτοί για το κοινό, με την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων, που στοχεύουν και στην ανάδειξη τους ως μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας. 
Ο φάρος του Ναυπλίου

Περπατώντας ως το τέλος της Ακτής Μιαούλη, θα συναντήσεις τον φάρο του Ναυπλίου. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μέρη της πόλης και, ίσως, το πιο πολυσύχναστο τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο Φάρος είναι μια κλασική μεταλλική κατασκευή. 
Το ύψος του πύργου του είναι 6,5 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 10 μέτρα. Ο ρόλος του σημαντικός, αφού σε συνεργασία με τον μικρό, πλωτό φάρο ακριβώς απέναντι του, οριοθετούν την ασφαλή είσοδο των πλεούμενων στο λιμάνι της πόλης. 
Ο Φάρος είναι ιδανικό μέρος για ψάρεμα. Πολλοί είναι αυτοί που περνούν το πρωινό τους ψαρεύοντας στα βράχια του Ναυπλίου. Πρόκειται για το πιο κοντινό σημείο της πόλης, όπου μπορείς να δεις το Μπούρτζι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ