ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Τους πολιούχους του Αγίους Αδριανό και Ναταλία γιορτάζει το Δρέπανο Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:05:00 μ.μ. | | | |
Περιφορά εικόνας
Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δρέπανο του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα. 
Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδας Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Παπουλέση.
Ο Ιερός Ναός των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας είναι χτισμένος, βάσει μαρτυριών καθώς και από τις ημερομηνίες σε κάποιες παλιές εικόνες, προ του 1830. Μάλιστα, λέγεται πως υπήρχε εκεί άλλος ναός, μικρός, και οι κάτοικοι της περιοχής τον γκρέμισαν, για να φτιάξουν τον σημερινό μεγαλοπρεπή ναό.
Ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Μπαβέλας ευχαρίστησε τους Ιερείς και όλο το κόσμο για την παρουσία τους στην εορτή των Αγίων.
Ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής εικόνας των Αγίων πέριξ του χωριού προς ευλογία των κατοίκων και των επισκεπτών.
Στις 25 και 26 Αυγούστου στο πανέμορφο Δρέπανο πραγματοποιείται το φημισμένο του πανηγύρι προς τιμήν των πολιούχων Αγίων Αδριανού και Ναταλίας. Θρησκευτική κατάνυξη και παραδοσιακό γλέντι «παντρεύονται» με αρμονικό τρόπο στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Στο γραφικό χωριό Δρέπανο με τις όμορφες παραδοσιακές ταβέρνες του, κάθε χρόνο στις 25 και 26 Αυγούστου οι πολιούχοι του χωριού, Άγιοι Αδριανός και Ναταλία γιορτάζονται με πανηγυρικό τρόπο. 
Το χωριό σημαιοστολίζεται και φωταγωγείται, καλωσορίζοντας χιλιάδες πιστούς, που έρχονται για προσκύνημα στη μεγάλη εκκλησία των αγίων στην κεντρική πλατεία, με το περίφημο καθολικών επιρροών τέμπλο να κοσμεί το εσωτερικό της.
Την παραμονή της γιορτής, μετά τη λιτάνευση της εικόνας, πραγματοποιείται η μεγαλύτερη πανήγυρης του Νομού. Στήνεται ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική και άφθονο χορό.  Θα γευτείς ντόπια γουρουνοπούλα με συνοδεία δροσερής μπύρας κι αναψυκτικών. Παράλληλα γύρω απ’ την εκκλησία πάγκοι με παιχνίδια και προϊόντα τραβούν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ