ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Άργους Μυκηνών για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:19:00 π.μ. | |
Σχολικές καθαρίστριες
Είναι γνωστό ότι οι μισές από τις καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας, αλλά και στο δήμο Άργους-Μυκηνών, εργάζονται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης δηλαδή εργασία 3 ωρών. 

Χιλιάδες εργαζόμενες που έχουν την ευθύνη για την καθαριότητα και την υγιεινή στις σχολικές μονάδες, βρίσκονται κάθε χρόνο σε συνεχές άγχος για το αν θα έχουν εργασία, αν με το μισθό, που σχετίζεται με τις ώρες εργασίας τους, θα μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Κάθε χρόνο προσλαμβάνονται για 9 μήνες και απολύονται κάθε καλοκαίρι χωρίς να γνωρίζουν αν θα έχουν δουλειά το Σεπτέμβρη. Εργάζονται με συμβάσεις λίγων ωρών, με μερική, ελαστική απασχόληση αλλά με πλήρηεντατικοποίηση και πολλές φορές απλήρωτες, με ευθύνη των Δήμων βέβαια.

Οι μισθοί τους είναι ψίχουλα, σχεδόν χαρτζιλίκι, αφού δεν ξεπερνάνε το «υπέρογκο» ποσό των 300 ευρώ, έχοντας πάνω από το κεφάλι τους συνεχώς τον «Πέλεκυ» της δημοτικής αρχής, με τον κίνδυνο της απόλυσης, αν δεν «συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις»...

Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις τα ΜΑΠ, (μέσα ατομικής προστασίας) είναι ανύπαρκατα και αυτός είναι και ο λόγος για το θέμα που προέκυψε αυτές τις μέρες με τις εργαζόμενες στα σχολεία του δήμου μας.

Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, συναινούν και υπηρετούν αυτή την πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων, που προωθείται η ευέλικτη,χαμηλά αμειβόμενη εργασία, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς η μόνιμη και σταθερή δουλειά αποτελεί κόστος για το κράτος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Δήμοι ήταν αυτοί που εφάρμοσαν πρώτοι τις ελαστικές μορφές εργασίας.

Μέσα στα δημοτικά συμβούλια του Δήμου ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ, όλοι αυτοί οι όψιμοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που τώρα τους «έπιασε ο πόνος» για τις σχολικές καθαρίστριες και συμπαραστέκονται με ανακοινώσεις των Συνδυασμών τους, συμφωνούσαν και ψήφιζαν «ναι» σε όλες τις αντεργατικές διατάξεις που αφορούσαν τους εργαζόμενους στο δήμο.Η μόνη παράταξη που υπερασπίζονταν διαχρονικά τη μόνιμη και σταθερή εργασία ήταν η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και μάλιστα, όταν ο εκπρόσωπός της στήριζε αυτές τις θέσεις όλοι αυτοίοι κύριοι…του έλεγαν ειρωνικά ότι μόνο στην Πάτρα περνάνε αυτά και να πάει εκεί να τα πει.

Και βέβαια περνάνε στην Πάτρα αυτά τους λέμε εμείς, αφού ο Δήμαρχος είναι εκλεγμένος με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, είναι κομμουνιστής, αγωνιστής και παλεύει για τα δίκια των πολλών, διεκδικεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους και στέκεται στο πλάι τους. Για αυτό άλλωστε διώκεται και από τα αστικά δικαστήρια.

Ακόμα και τώρα, εν όψει των επερχόμενων εκλογών, δεν θίγουν καθόλου και δεν παίρνουν θέση γι’ αυτά τα σοβαρά ζητήματα παρά περιορίζονται σε αυτό μόνο το γεγονός που ανέδειξε το Σωματείο Καθαριστών Σχολείων Αργολίδας, παίζοντας τα μικροκομματικά και προσωπικά τους παιχνίδια.

Εμείς σαν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ φυσικά και στηρίζουμε το αίτημα του Σωματείου, να αποζημιωθούν άμεσα από το δήμο για τα μέσα ατομικής προστασίας, και παράλληλα παλεύουμε για την κατάργηση όλων των απαράδεκτων τρίωρών συμβάσεων και τη μετατροπή τους σε πλήρης και αορίστου χρόνου, όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, καθώς και την ένταξη τους στα βαριά και ανθυγιεινά. Δεν θα επιτρέψουμε να παραδοθεί η καθαριότητα των σχολείων σε ιδιώτες.

Όλοι οι εκλεγμένοι με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και μέσα στα Περιφερειακά και στα Δημοτικά συμβούλια, αλλά κυρίως στους καθημερινούς αγώνες και διεκδικήσεις των εργαζομένων, είναι παντού μπροστά και υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τα δίκια τους, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που μας καταδικάζει σε μια συνεχή βαρβαρότητα για τα συμφέροντα των λίγων.

Αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο ψήφου στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη. Για περισσότερους δημοτικούς συμβούλους, στήριγμα στον αγώνα του λαού, κόντρα στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την εκάστοτε αντιλαϊκή κυβέρνηση που υποχρηματοδοτεί τους δήμους.

Που θα ασκούν πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, στην επίθεση του κεφαλαίου που υλοποιούν οι κυβερνήσεις και οι εκπρόσωποι τους στο δήμο μας, οι οποίοι είναι χειροκροτητές των πολιτικών αυτών, αλλά σκοπίμως αποκρύπτουν και κρύβονται πίσω από το μανδύα του «υπερκομματικού» ή«ανεξάρτητου». Γιατί δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής, από δημοτικές αρχές που ανήκουν στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στο ΣΥΡΙΖΑ, ή σε δήθεν ανεξάρτητες παρατάξεις μιας χρήσης, που ακουμπούν σε αυτά τα κόμματα.

Σε αυτές τις συνθήκες πολιτικής πάλης, θα δώσουμε με αισιοδοξία και ελπίδα, όλες μας τις δυνάμεις για ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση εργατικών, λαϊκών, νεανικών δυνάμεων με το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ. Γιατί η ελπίδα είναι εδώ, μαζί με το λαό!!

1/8/2023
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ