ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Απομάκρυνση σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς: Οι Ευάλωτες Ομάδες Πολιτών στην Ερμιονίδα θα καταγραφούν σε Ειδικό Μητρώο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:11:00 μ.μ. |
Δήμος Ερμιονίδας
Απευθύνεται Δημόσια Πρόσκληση - Ανακοίνωση , για την καταγραφή των ατόμων που ανήκουν σε Ευάλωτες Ομάδες Πολιτών (ΑμεΑ , ειδικότερα , ατόμων με κώφωση , τύφλωση , κινητικά προβλήματα , κ.λπ.), που διαβιούν σε δομημένες περιοχές του Δήμου Ερμιονίδας και οι κατοικίες τους συνορεύουν ή έχουν μεγάλη εγγύτητα με δάση ή δασικές εκτάσεις, ώστε τα ίδια τα άτομα , ή οι φροντιστές - προσωπικοί βοηθοί τους, ή τα άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα να παρέχουν τα στοιχεία τους, εφόσον το επιθυμούν, τα οποία θα καταγραφούν σε Ειδικό Μητρώο για την έγκαιρη ενημέρωση και ειδοποίησή τους σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς . 

Στο Μητρώο αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνονται κατ ́ ελάχιστο τα στοιχεία επικοινωνίας, η διεύθυνση κατοικίας και η κατηγορία αναπηρίας (κώφωση, τύφλωση , κ.λπ.), τα στοιχεία επικοινωνίας των φροντιστών - προσωπικών βοηθών ή των άμεσα συγγενικών τους προσώπων , καθώς και το μεταφορικόμέσο που θα απαιτηθεί σε περίπτωσημετακίνησης (π.χ. μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο , ασθενοφόρο, κ.λπ.). Επισημαίνεται ότιιδιαίτερη πρόνοια για τις Ευάλωτες Ομάδες Πολιτών απαιτείται και στα σημεία προορισμού τους, καθώς κατά την παραμονή τους ενδέχεται να απαιτείται και κατάλληλη υποστήριξη (π.χ. ιατρική φροντίδα ). 

Το μέσο μετακίνησης που θα διατεθεί για την έγκαιρη προληπτική απομάκρυνση των ατόμων αυτών αποτελεί καθοριστικής σημασίας παράμετρο για τη δρομολόγηση της δράσης της μετακίνησης των Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών , καθώς επιτρέπει τον ορθό σχετικό προγραμματισμό των μέσων του ΕΚΑΒ και του Δήμου , στην περίπτωση που απαιτηθεί η συνδρομή τους αντίστοιχα , τόσο κατά την αρχική απομάκρυνση των ατόμων από την περιοχή όσο και κατά την επιστροφή τους στο χώρο διαμονής τους, όταν πλέον θα έχει παρέλθει οκίνδυνος . Τα ανωτέρω στοιχεία , τα οποία θα τύχουν άκρως εμπιστευτικού τρόπου διαχείρισης , θα βεβαιώνονται με Υπεύθυνη Δήλωση και θα κατατίθενται στοΓραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερμιονίδας . Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο : 2754360002 . & EPM Δήμαρχος xxlp Ερμιονίδας 30 H EA4 Γεωργόπουλος Ιωάννης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ