ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Νέος τριήμερος καύσωνας προ των πυλών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:16:00 π.μ. | |
παραλία
Σε υψηλά επίπεδα θα παραμένει ο υδράργυρος και σήμερα, 1η Αυγούστου, με την θερμοκρασία να αναμένεται να ανεβαίνει κι άλλο τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες μιλώντας στο iefimerida.gr o Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος – διευθυντής ερευνών στο meteo.gr.

«'Ηδη έχουμε θερμοκρασίες της τάξης των 37 και 38 βαθμών και αυτό που βλέπουμε είναι ότι θα έχουμε ζέστη μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Αναμένουμε θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών και 40 βαθμών, για διάστημα μεγαλύτερο των τριών ημερών, κάτι που σημαίνει ότι μιλάμε για καύσωνα. Μιλάμε για καύσωνα μικρότερης έντασης και μικρότερης διάρκειας, όμως το φαινόμενο θα είναι κουραστικό λόγω του καύσωνα που προηγήθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαγουβάρδος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αυτοματοποιημένοι προγνωστικοί χάρτες του meteo.gr δείχνουν επιστροφή στα…40άρια -έως και 41 βαθμούς- την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται σήμερα, 1η Αυγούστου. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Aναλυτικά ο καιρός ανά περιοχή σύμφωνα με την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας.

Ανεμοι: Μεταβλητοι 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ


Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του Meteo για σήμερα 1η Αυγούστου


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις θερμές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά, μέτριοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά:

Για σήμερα Τρίτη 1 Αυγούστου 2023 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια και δυτικά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα, ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 32 βαθμούς), 23 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 21 έως τους 34 βαθμούς στην Ήπειρο), 24 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 23 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 35 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ