ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Αιτήσεις για το ΙΕΚ Αργολίδας ΔΥΠΑ (OAEΔ) - Διετής επαγγελματική κατάρτιση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:03:00 μ.μ. |
Εγγραφές
 Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή στα 30 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για το έτος κατάρτισης 2023-2024, σε 39 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας και αμειβόμενη πρακτική άσκηση.


Για το ΙΕΚ Αργολίδας εγκρίθηκαν και θα λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες:


1.Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας- Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής (Α΄ εξ.) Τριάντα (30) σπουδαστές-τριες (1 τμήμα)

2.Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων (Α΄ εξ.) Τριάντα (30) σπουδαστές-τριες (1 τμήμα)

3.Βοηθός Φυσικοθεραπείας (Α΄ εξ.) Τριάντα (30) σπουδαστές-τριες (1 τμήμα)

4.Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών (Α΄ εξ.) Τριάντα (30) σπουδαστές-τριες (1 τμήμα)

5.Γραμματέας Ανώτερων και Ανώτατων Στελεχών (Α΄ εξ) Τριάντα (30) σπουδαστές-τριες (1 τμήμα)
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης ακολουθώντας τη διαδρομή: www.gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε Ι.Ε.Κ. της Δ.ΥΠ.Α.

ή επιλέγοντας την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-iek-tou-oaed

Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου, ώρα 23:59.

Προσοχή: Για να είναι έγκυρη η Αίτηση Υποψηφίου/ας, όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να επισυναφθούν (ανέβασμα δικαιολογητικών “upload”) στην ηλεκτρονική αίτηση σε μορφή pdf.

Tα δικαιολογητικά των υποψηφίων πρέπει να επισυναφθούν στην ηλεκτρονική αίτηση σε μορφή PDF. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά περιλαμβάνουν τον τίτλο σπουδών και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να επιλέξει συνολικά τρεις ειδικότητες κατάρτισης με σειρά προτίμησης (1η, 2η, 3η) σε δύο ΙΕΚ της ΔΥΠΑ.

Στόχος των ΙΕΚ-ΔΥΠΑ είναι να παρέχουν ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και να εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους τα ανάλογα προσόντα μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες που θα διευκολύνουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η φοίτηση στα ΙΕΚ είναι διάρκειας πέντε συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης, συνολικής διάρκειας 960 ωρών. Τα ΙΕΚ-ΔΥΠΑ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.

Πληροφορίες και βοήθεια συμπλήρωσης της αίτησης για κάθε ενδιαφερόμενο.

Τηλ.2752021721, e-mail: iek.argolida@dypa.gov.gr

Ο Διευθυντής
Νικόλαος Λέκκας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ