ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Six Senses Porto Heli: Νέα εμβληματική επένδυση στην Ερμιονίδα - Τι θα περιλαμβάνει το νέο ξενοδοχείο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:05:00 μ.μ. | | | |
Πόρτο Χέλι
Νωρίτερα έρχεται στη χώρα μας το κορυφαίο διεθνές ξενοδοχειακό brand Six Senses, που ανακοίνωσε τη δημιουργία του δεύτερου θερέτρου του στην περιοχή της Ερμιόνης, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το 2026.

Πρόκειται για το Six Senses Porto Heli, που θα πάρει τη θέση του γνωστού ξενοδοχείου Costa Perla, που άνοιξε το 1973 και λειτούργησε μέχρι και το 2009. Επενδυτές, μέσω κοινοπραξίας είναι η εμπορική τράπεζα ακίνητων CBE Capital με έδρα το Λονδίνο και οι εταιρείες Golden Land Goutos, Taconic Capital Advisors με έδρα τη Νέα Υόρκη και Cedar Capital Partners με έδρα το Λονδίνο, ενώ η Six Senses θα αναλάβει η διαχείριση.

Η ελληνική εταιρεία real estate Golden Land Goutos, που ανήκει στην οικογένεια Γούτου και δραστηριοποιείται στην περιοχή από το 1970, είναι η ιδιοκτήτρια του παλαιού ξενοδοχείου, το οποίο στις αρχές του 2023 έλαβε την έγκριση με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για τη μετατροπή του σε Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα. Η εταιρεία, ως μεσιτικό γραφείο, έχει πραγματοποιήσει την πλειονότητα των πωλήσεων κατοικιών και γης στη γύρω περιοχή, ενώ την τελευταία πενταετία βρίσκεται πίσω από σχεδόν το σύνολο των ξενοδοχειακών αγοροπωλησιών της Ερμιονίδας.

Σημειώνεται ότι, πριν από λίγους μήνες η Six Senses είχε ανακοινώσει το πρώτο ξενοδοχείο της στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Glivalia, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Πεταλιών στην Εύβοια, το οποίο θα ανοίξει το 2027.

Τι θα περιλαμβάνει το νέο ξενοδοχείο


Το παλαιό ξενοδοχείο Costa Perla που διέθετε σχεδόν 200 δωμάτια πρόκειται να κατεδαφιστεί και στη θέση του θα δημιουργηθεί το Six Senses Porto Heli, που θα διαθέτει 63 δωμάτια, σουίτες και βίλες, αλλά και δέκα επώνυμες κατοικίες, με πέντε έως οκτώ υπνοδωμάτια.

Μιλώντας στο NEWS 24/7 ο συνιδιοκτήτης της εταιρείας Golden Land Goutos, κ. Άρης Γούτος εξήγησε ότι πρόκειται για μια νέα εμβληματική επένδυση στον τομέα της πολυτελούς ξενοδοχίας στη χώρα μας, με τη δημιουργία του πρώτου θερέτρου της Six Senses στην Ελλάδα, μια επένδυση ύψους άνω των 80 εκατ. ευρώ.

«Καθώς το έργο είναι πλέον ώριμο από αδειοδοτήσεις, στον προγραμματισμό μας είναι να ολοκληρωθεί άμεσα η κατεδάφιση του συνόλου των εγκαταστάσεων του παλαιού ξενοδοχείου, ώστε στο τέλος του 2023 να ξεκινήσουν οι εργασίες για κατασκευής του Six Senses. Μέσα στο 2024 θα είναι έτοιμες οι πρώτες branded κατοικίες, των οποίων έχει ξεκινήσει ήδη η προπώληση και το πρώτο 4μηνο του 2026 θα παραδοθεί το ξενοδοχείο για δοκιμαστική λειτουργία, ώστε να ανοίξει επίσημα τις πύλες του στο κοινό τον Ιούνιο του ’26, στην έναρξη της θερινής σεζόν».

Όπως τονίζει ο κ. Γούτος, η όλη επένδυση θα ακολουθεί πιστά τις αρχές και τα πρότυπα της Six Senses, που βασίζονται στη βιώσιμη λειτουργία και ανάπτυξη.

«Τα κτήρια και οι λοιπές υποδομές θα κατασκευαστούν με σεβασμό στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Σχεδόν το σύνολο των δωματίων του ξενοδοχείου θα είναι υπόσκαφα, με ιδιωτικές πισίνες και infinity θέα, με τα μικρότερα από αυτά να είναι 50 τ.μ. Θα δημιουργηθούν και δύο προεδρικές σουίτες, των 300 τ.μ., που η Six Senses αποκαλεί retreat suites».

Για τις επώνυμες κατοικίες, ο κ. Γούτος είπε ότι θα είναι “state of the art”, με εσωτερικό 1.000 τ.μ., οι οποίες επίσης θα διαχειρίζονται από την ξενοδοχειακή εταιρεία.

«Οι κατοικίες είναι προς πώληση και ήδη μια έχει αγοραστεί, ενώ υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον και για τις άλλες. Οι ιδιοκτήτες τους, θα μπορούν εκτός από το να τις χρησιμοποιούν οι ίδιοι, να τις διαθέτουν προς ενοικίαση κάτω από το μάνατζμεντ της Six Senses, αποκομίζοντας σημαντικό οικονομικό όφελος».

Αρχιτεκτονική και βιωσιμότητα

Οι αρχιτεκτονικές ομάδες του νέου Six Senses Horto Heli, στοχεύουν να ακολουθήσουν την τοπογραφία της τοποθεσίας έτσι ώστε τα κτίρια και η γη να γίνουν ένα. Το ξενοδοχείο θα υψωθεί από την ακτή για να μεγιστοποιήσει τη θέα προς τη θάλασσα από τη μεγάλη πισίνα υπερχείλισης, ενώ το σπα θα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο. Το Six Senses Spa θα είναι έκτασης 1.600 τ.μ. και θα διαθέτει οκτώ αίθουσες περιποίησης, θερμά υγρά σημεία και μια εσωτερική πισίνα με θέα στη θάλασσα. Στις εγκαταστάσεις του σπα θα περιλαμβάνονται ακόμη ένα Biohacking Lounge, μπουτίκ και concept store, υπαίθριο γυμναστήριο και κήποι με βότανα.

Το resort θα διαθέτει τρία εστιατόρια. Το κεντρικό εστιατόριο θα βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία, ενωμένο με ένα μπαρ με πανοραμική θέα, παραδοσιακό ελληνικό καφενείο, διάφορους υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων και έναν βιολογικό λαχανόκηπο. Οι λοιπές εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν το Alchemy Bar, το Earth Lab, εξωτερική πισίνα και αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και δραστηριότητες για παιδιά. Κάτω από την παραλία, θα δημιουργηθεί μια προβλήτα σκαφών και ένα beach club που θα φιλοξενεί μια σειρά από θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και μπαρ.

Σχολιάζοντας το δεύτερο ελληνικό ακίνητο της εταιρείας που ανακοινώθηκε τους τελευταίους μήνες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Six Senses, Neil Jacobs, δήλωσε: «Το Six Senses Porto Heli θα δημιουργήσει ένα καταφύγιο ευεξίας και συναισθηματικής φιλοξενίας στις μαγευτικές ακτές της Ερμιόνης, με πανοραμική θέα στις Σπέτσες και την Ύδρα. Ελπίζουμε να προσθέσουμε ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην κληρονομιά της Πελοποννήσου».

Ο Geza Toth-Feher, Managing Partner της CBE Capital, δήλωσε: «Η CBE Capital είναι ενθουσιασμένη που συγκέντρωσε τους καλύτερους ιδιοκτήτες, επενδυτές και διαχειριστή για την ανάπτυξη αυτού του νέου ξενοδοχείου Six Senses και των επώνυμων κατοικιών στο Πόρτο Χέλι, στην ελληνική ηπειρωτική χώρα. Σύμφωνα με την επενδυτική μας στρατηγική, αυτό το υπέροχο ακίνητο θα φέρει μια νέα εμπειρία πολυτέλειας στο Πόρτο Χέλι.»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ