ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Taekwondo, παιδί και ενήλικας: Λόγοι για να αγαπήσουν αυτή την τέχνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:03:00 π.μ. | |
Ένωση Αργολίδα Ταεκβοντο
Αρχικά, θα πρέπει να κατανοήσουμε την αρχή του Tae Kwon Do. Ότι δεν μαθαίνουμε Tae Kwon Do για επίθεση, αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι γονείς, αλλά δουλεύοντας το μυαλό να μπορούμε να λήξουμε μια αντιπαράθεση.

Το Tae Kwon Do έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη συμπεριφορά του αθλητή μη βίαιη, να αναπτύξει μια θετική προοπτική και μια αίσθηση εμπιστοσύνης. Μέσα από τη μελέτη αυτής της τέχνης, οι μαθητές θα ξεπεράσουν το φόβο που αναπτύσσεται σε μια δύσκολη κατάσταση. Με αυτοπεποίθηση και χωρίς φόβο, ένας αθλητής Tae Kwon Do είναι σε καλύτερη θέση να ελέγχει τον εισβολέα, χρησιμοποιώντας μόνο τη ποσότητα της δύναμης που χρειάζεται.

Ο αθλητής μαθαίνει ακεραιότητα και σεβασμό μέσω της περαιτέρω μελέτη της τέχνης. Το πρώτο πράγμα που διδάσκονται είναι τι σημαίνει Tae Kwon Do για να δείξει σεβασμό για το δάσκαλο και τους συμμαθητές. Το Tae Kwon Do διδάσκει τους δασκάλους και τους αθλητές να συνεισφέρουν στην κοινωνία, να σέβονται τους παλιότερους, να έχουν συμπόνια για τους νεώτερους τους και να αντιμετωπίζουν το περιβάλλον με σεβασμό. Θα γίνει σίγουρα ένα πειθαρχημένο και ειρηνικό άτομο.

Στη σημερινή κοινωνία, η ικανότητα μιας νεαρής γυναίκας ή ενός άνδρα να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του/της είναι πολύ σημαντική. Αλλά ασχέτως από την εκμάθηση αυτοάμυνας, το νεαρό άτομο θα μάθει επίσης σεβασμό, ευγένεια, και αυτο-ελέγχο, ενώ θα συμμετέχει σε ένα καλό πρόγραμμα άσκησης. Καθώς οι μαθητές του Taekwondo, θα οικοδομήσουνε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση, μέσα από τη μελέτη της τέχνης, κάθε ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά θα βελτιώνει τη στάση του αθλητή.
Έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι τα παιδιά που προπονούνται στο Taekwondo τείνουν να βελτιώνονται στις σπουδές τους λόγω της συγκέντρωσης και της αυτοπειθαρχίας που αναπτύσσεται.

Απολαύστε το Tae Kwon Do σε όλες τις ηλικίες. Πολλοί ενήλικες λανθασμένα πιστεύουν ότι οι πολεμικές τέχνες είναι μόνο για τους νέους. Εκτός από την αυτο-αμυντική πτυχή, το Tae Kwon Do προωθεί επίσης τη γενική υγεία και ευεξία. Η εκπαίδευση συμβάλλει στην ενίσχυση και τον τόνο των μυών του σώματος. Οι επαναλήψεις, οι κινήσεις χαμηλής αντίστασης αναπτύσσουν ένα πιο ευέλικτο μυϊκό σύστημα. Καθώς και για την αύξηση της καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης, η εκπαίδευση χρησιμεύει ως ένα πολύτιμο εργαλείο για τη βελτίωση της ευελιξίας, του συντονισμού, των αντανακλαστικών και τον έλεγχο του βάρους.

Δεδομένου ότι το σώμα θέτει τα δικά του όρια, οι τραυματισμοί είναι σπάνιοι. Ολόκληρο το σύστημα των μυών του σώματος από τα δάχτυλα προς τα δάχτυλα των ποδιών ενεργοποιούνται στη προπόνηση.

Χρησιμοποιήστε το και ως αγχολυτικό. Το Tae Kwon Do ανακουφίζει επίσης από τις πιέσεις της σύγχρονης ζωής. Πολλοί ψυχολόγοι συστήνουν τώρα πολεμικές τέχνες ως αντίδοτο για τα προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος. Η συνολική συγκέντρωση που χρησιμοποιείται, δίνει στον αθλητή ένα πλήρες διάλειμμα από τις ανησυχίες και τις εντάσεις τις καθημερινότητας. Οι αθλητές μετά από το τέλος της προπόνησης φεύγουν ανανεωμένοι και αναζωογονημένοι.

Απολαύστε τη γαλήνια όψη του Tae Kwon Do. Προωθεί την ειρήνη, την αρμονία, και μας βάζει στόχους για μια καλύτερη κοινωνία. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι πολεμικές τέχνες γεννούν τη βία. Όταν γίνεται σωστά και υπεύθυνα από έμπειρους δασκάλους, αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο αθλητής Tae Kwon Do έχει εκπαιδευτεί για να αποφευχθεί τη σύγκρουση με κάθε κόστος και μόνο για να χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές τους, όταν έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέτρα.

Τέλος θα ήταν ωφέλιμο να κατανοήσουμε τη φιλοσοφία της τέχνης.

Μπορεί να συνοψιστεί μέσα σε 5 λέξεις το Tae Kwon Do:
Ευγένεια, Ακεραιότητα, Επιμονή, Αυτοέλεγχος,
Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος , Ένωση Αργολίδα Ταεκβοντο . 
Master :Κανελλος Νικόλαος
Email :tkd.argolida@gmail.com
Κινητό:6972201821
Τηλ.σχολής :2752047096
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ