ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Το 1ο Λύκειο Ναυπλίου συμμετείχε στη βραδιά ερευνητή παρακολουθώντας Chat Labs

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:33:00 π.μ. | |
μαθητές
Tο Chat Lab, μια από τις πιο πετυχημένες δράσεις της Βραδιάς του Ερευνητή που διοργανώνει κάθε χρόνο το ΕΜΠ, φέτος δίνει την ευκαιρία σε μαθητές/τριες του σχολείου μας να συνομιλήσουν με ερευνητές και ερευνήτριες, από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα όλης της χώρας και να εμπνευστούν από αυτούς βάζοντας στόχους για τις μελλοντικές σπουδές τους.

Συγκεκριμένα στο 1ο Chat Lab ενημερώθηκαν από την κ. Μαρία Γκασδρόγκα, βιολόγο και υποψήφια διδάκτορα του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, με αντικείμενο την Τοξικολογία των ελεύθερων ριζών, σχετικά με τη συμβολή των φυσικών προϊόντων διατροφής στην οξειδαναγωγική κατάσταση και την υγεία (διατροφή -οξειδωτικό στρες).

Στο 2ο Chat Lab η κ. Γεωργία Ανδριανάκη ,μέλος του Ινστιτούτου Φυσικής Πλάσματος και Lasers του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, μιλάει για όλα τα νέα δεδομένα στηνεπιτάχυνση σωματιδίων με τη χρήση λέιζερ! Ποιες άλλες μέθοδοι υπάρχουν για να επιταχύνουμε σωματίδια; Γιατί επέλεξε τα λέιζερ; Γιατί μας ενδιαφέρει να επιταχύνουμε τα σωματίδια; Είναι η έρευνα μοναχική εργασία; Μπορεί μια γυναίκα να τα καταφέρει όπως ένας άντρας στις θετικές επιστήμες;



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ