ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Εξαιρετική εκδήλωση του 1ου Λυκείου Άργους για την σημασία της Συνθήκης της Λωζάνης διαχρονικά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:13:00 π.μ. | | |
Απαγγελία από μαθήτριες
Με μία εξαιρετική εκδήλωση, χάρη στην επιλογή του ομιλητή κου Αντώνη Κλάψη, επεδίωξαν το 1ο ΓΕΛ Άργους και ο Δήμος Άργους- Μυκηνών, να αναδείξουν τη γεωπολιτική σημασία της Συνθήκης της Λωζάνης διαχρονικά και ποιο είναι το ζητούμενο σήμερα και στο εγγύς μέλλον για την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο
Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:30 στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου του Δήμου Άργους-Μυκηνών
Στην εκδήλωση απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Άργους –Μυκηνών προλόγισε η Λένα Παπαθανασίου Διευθύντρια 1ου Λυκείου Άργους και ολοκληρώθηκε με Μικρασιάτικα τραγούδια και με μαρτυρίες που συγκλονίζουν ακόμη, σχεδόν 100 χρόνια μετά.
Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι αντίστροφη πραγματοποίηση της Μεγάλης Ιδέας δηλ συρρικνώνεται το έθνος, ώστε να ταυτιστεί με το κράτος.

Η Συνθήκη αυτή είναι η συνθήκη της ήττας για την Ελλάδα και την Τουρκία, και η συνθήκη των κρατικών, κοινοτικών και εθνοτικών εξελίξεων, η συνθήκη των ταυτοτήτων. «Για την Τουρκία είναι η ήττα στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η ταυτοποίηση της διάλυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Για την Ελλάδα είναι η βαριά ήττα στη Μικρά Ασία, η καταστροφή και η δραματική υποχώρηση σε σχέση με τη Συνθήκη των Σεβρών»

H Διευθύντρια του 1ου Λυκείου Άργους
Λένα Παπαθανασίου







ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ