ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Το 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου στο μεγαλύτερο εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:42:00 μ.μ. | |
cern
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών (CERN) βρίσκεται στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας. Ιδρύθηκε το 1954 από 12 χώρες, με την Ελλάδα να αποτελεί ιδρυτικό μέλος. Είναι το μεγαλύτερο εργαστήριο πυρηνικής και σωματιδιακής φυσικής και έχει στόχο την κατανόηση των θεμελιωδών σωματιδίων της ύλης και τη διερεύνηση των νόμων του σύμπαντος.
Οι τρεις βασικοί πυλώνες της έρευνας είναι α) οι επιταχυντές, β) οι ανιχνευτές και γ) η καταγραφή και ανάλυση των δεδομένων μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες του CERN αναπτύχθηκε το 1989 ο Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web). 
Οι τεχνολογικές καινοτομίες του CERN έχουν εφαρμογές στην ιατρική απεικόνιση (π.χ. αξονική τομογραφία), στη θεραπεία του καρκίνου (π.χ. ακτινοθεραπεία), στην επιστήμη των υλικών, στο περιβάλλον κ.ά.
Η αποστολή του CERN είναι α) η έρευνα και η ανακάλυψη, β) η εκπαίδευση και η κατάρτιση, γ) η τεχνολογία και η καινοτομία με τη συνεργασία ταλαντούχων επιστημόνων από όλο τον κόσμο.
Από τις 30 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο «Greek Teacher Programme» με τη συμμετοχή 35 εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα οι οποίοι παρακολούθησαν ομιλίες και εκθέσεις ενώ πραγματοποίησαν επισκέψεις πεδίου και πειράματα. Το σχολείο μας διεκδίκησε και πήρε τη μοναδική συμμετοχή από τον νομό Αργολίδας με τον καθηγητή χημείας Πέτρο Μάλλιο.
Οι εμπειρίες και οι καινοτόμες πρακτικές θα μεταφερθούν στους μαθητές μας για την πληρέστερη κατανόηση της επιστημονικής προσέγγισης της γνώσης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ