ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Θανάσης Γαλάνης: Ακούγεται σαν μύθος αλλά δυστυχώς είναι η θλιβερή πραγματικότητα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:33:00 π.μ. | |
Θανάσης Γαλάνης
Περασμένες 12…. Ξημερώματα 1η Σεπτεμβρίου!!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ!!! ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ….

Επιλέξαμε αυτήν την ώρα που ήδη έχει εκπνεύσει η προθεσμία, προκειμένου να μην επηρεάσουμε την συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Ας θυμηθούμε την ιστορία.

- Πριν 13 χρόνια εγένετο Δήμος Επιδαύρου. Συγκεκριμένα δεδομένα, νέα ζητούμενα.
2011 Εξελέγη Δήμαρχος προερχόμενος από τη φιλελεύθερη παράταξη και επανεξελέγη το 2014. Συνολικά διοίκησε τον Δήμο Επιδαύρου 8 έτη και 8 μήνες.
- Χαρές, πανηγύρια, προσδοκίες, ξάπλες στις δάφνες τους…. και ο καιρός περνούσε..
Οι ψίθυροι για κακοδιαχείριση έγιναν κραυγές.
- Τελικά ο Δήμαρχος τα παράτησε... η ομάδα σκόρπισε…

Από αυτή όμως, ένα “παρεάκι” αποφάσισε ότι δεν πρέπει να πάει η εμπειρία τους χαμένη και προθυμοποιήθηκε να καθοδηγήσει έναν παλιό και γνώριμο υποψήφιο Δήμαρχο, ο οποίος με τα χρόνια ΝOΜΙΣΑΝ… ότι είχε ξεχάσει όσα ήξερε.
- Όμως εξελέγη άλλος Δήμαρχος με τις ευλογίες βεβαίως και των δυσαρεστημένων της ομάδας που λέγαμε, αυτών που έμειναν έξω από το “παρεάκι”.
- Ο στόχος λοιπόν δεν επετεύχθη, οι συμφωνίες δεν τηρήθηκαν και του αρχηγού του πήραν τα πόδια, δηλώνοντας επί λέξη δημόσια στις 09.11.2021: “…Αν και υπήρξαν αλλεπάλληλες επαφές και διαβεβαιώσεις από μέρους του για δήλωση οικειοθελούς αποχώρησής του και ως εκ τούτου διενέργεια εκ νέου με δημοκρατικές διαδικασίες για την ανανέωση του χώρου, τη διασφάλιση της ενότητας και την επανεκκίνηση με πίστη στις δυνάμεις μας και στο όραμά μας, τελικά αναθεώρησε εμμένοντας στις αρχικές του θέσεις.’’
Σημ.: Ο καινούργιος τους αρχηγός ας το κρατήσει. Θα του χρειαστεί πιο σύντομα !!! (Είναι βλέπεις και ξένο σώμα για την συγκεκριμένη ομάδα)

- Ότι το είπαν..;;; ΤΟ ΕΙΠΑΝ! (διενέργεια εκ νέου με δημοκρατικές διαδικασίες - διασφάλιση της ενότητας και πολλά άλλα.) Η αλήθεια να λέγεται!
- Ότι δεν το έκαναν ;;; ….. εεε δεν χάλασε και ο κόσμος! Προφανώς ο “χώρος” περιορίζονταν και περιορίζεται όπως και το 2019 στην αυλή τους.

Ασχολούμενοι λοιπόν με τις μηχανορραφίες τους, δεν αντιλήφθηκαν ότι ο εκλεγμένος Δήμαρχος, ανενόχλητος, κάτι καλύτερο έκανε από αυτούς και μάλιστα σε μία θητεία. Σάστισε η παλιά ομάδα... και ξαναμόνοιασε... για το δικό της το συμφέρον φυσικά και το κακό του “παιδιού από τα ξένα’’ όπως τον αποκαλούν. Βρήκαν λοιπόν άλλον ορεξάτο για “αρχηγό”, προφανώς πιο υπάκουο, (γιατί αν δεν άκουγε …) ξανά μανά συμφωνίες.. τόσα δίνω, πόσα θες… αρκεί να φύγει αυτός που μας χαλάει το κατεστημένο μας!

Ακούγεται σαν μύθος αλλά δυστυχώς είναι η θλιβερή πραγματικότητα (!).


- Σήμερα λοιπόν , 1η Σεπτεμβρίου 2023, ημερομηνία που έχει λήξει η προθεσμία κατάθεσης των συνδυασμών για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και που χρονικά συμπίπτει με την συμπλήρωση 4 χρόνων της δημοτικής περιόδου 2019-2023 στην οποία συμμετέχω, νοιώθω την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες που με υποστήριξαν και πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες τους εγώ και οι συνεργάτες μου, να τους πω ότι σε αυτές τις εκλογές δεν θα λάβω μέρος.
- Δεν το επιτρέπει η ηθική μου, η λογική μου, η αξιοπρέπειά μου.
- Δεν το επιτρέπουν οι αξίες με τις οποίες πορεύομαι.

Προσπάθησα υπεύθυνα χωρίς μισόλογα και κρυφτό να κινήσω διαδικασίες όπως έκανα το 2010 αλλά συμμετείχα και το 2019 (τότε βόλευαν οι κινήσεις μου βλέπετε) για την ανάδειξη ενός ψηφοδελτίου με ευρεία συμμετοχή των φιλελεύθερων ομοιογενών δυνάμεων, νερώνοντας το κρασί μου σε μέγιστο βαθμό.
 
- Το αποτέλεσμα γνωστό!

- Είχα και έχω όλη την καλή διάθεση και τον τρόπο να αξιοποιήσω την εμπειρία που διαθέτω στα αυτοδιοικητικά πράγματα, για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου μου, μακριά από συμφέροντα και προσωπικά οφέλη. Η συγκυρία βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση αλλά προσωπικές συμφωνίες και συμφέροντα αποδείχθηκαν πιο ισχυρά.
- Σε μια συνέντευξή του το 1986 που ταιριάζει στα σημερινά δρώμενα στον Δήμο μας ο
κ. Σαρ. Ι.Καργάκος είχε πει: «Κάπου η πολιτική αρχίζει να λειτουργεί ως μαύρη μαγεία. Δε στηρίζεται στο θάρρος αλλά στο φόβο των πολιτών. Κι ο φόβος είναι πάντα φασισμός. Η νέα πολιτική δε χρειάζεται συνειδητοποιημένους πολίτες. Χρειάζεται υπάκουους υπηκόους και σιωπηλούς συνεργούς, για να μπορεί να ολοκληρώσει το οποιοδήποτε έγκλημά της».

- Θέλω να πιστεύω ότι οι πολίτες του Δήμου Επιδαύρου είναι συνειδητοποιημένοι και έχουν το θάρρος να γυρίσουν την πλάτη στα συμφέροντα. Οι ανοιχτοί ορίζοντες είναι μπροστά! Πίσω κοιτάζουμε μόνο για να αξιολογήσουμε τα λάθη ώστε να μην τα ξανακάνουμε!

- Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να δείξουμε τον ελάχιστο σεβασμό στους συνανθρώπους μας. - Ας πάψουμε να υποτιμούμε την νοημοσύνη τους. Ας σταματήσουμε να προσεγγίζουμε σοβαρά θέματα, που αφορούν όλους μας, με αστείο τρόπο.

- Σε αυτές τις εκλογές λοιπόν, ο συνδυασμός “ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ Δήμος Για Όλους” θα είναι θεατής. Η αξιοπρεπής παρουσία μας την τρέχουσα δημοτική περίοδο και ο σεβασμός μας απέναντι στους αξιοπρεπείς φίλους μας, δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή μας σε «παζάρια» όπως μου προτάθηκε άλλωστε δύο φορές από τους μέντορες και τους κατά φαντασία κομματοφυλάκες.

Ο νοών νοείτο!

Υ.Γ. Έχουμε μέρες μπροστά μας να πούμε κι’ άλλα πολλά.

Για την Δημοτική Παράταξη
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡ. ΓΑΛΑΝΗΣ


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ