ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:11:00 π.μ. | |
Υποψήφιοι
Σε μαζική συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Κουτουμάνος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η υποψήφια Δήμαρχος Άργους, Ναυσικά Μπαβελή, την Τρίτη το βράδυ, 12 Σεπτέμβρη, στο Εργατικό Κέντρο Άργους.


«Είναι ένα εγκληματικό σύστημα που δεν νοιάζεται για τον άνθρωπο, αλλά νοιάζεται για το κέρδος», τόνισε ο Νίκος Κουτουμάνοςμεταξύ άλλων, στην παρέμβαση του, για τις καταστροφικές πλημμύρες, υπογραμμίζοντας πως «ό,τι στέκεται όρθιο στέκεται από την αλληλεγγύη των ανθρώπων». Σημείωσε, ότι «εκεί που το αίσθημα του «αβοήθητου» και του εγκαταλειμμένου από το αστικό κράτος λαού κυριαρχεί. Εκεί που οικογένειες παλεύουν να σταθούν όρθιες και να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Εκεί που ο επιλεκτικά ανίκανος μηχανισμός κυβερνήσεων και Τοπικής Διοίκησης μετατρέπει ακόμα και ένα ποτήρι νερό σε «πολυτέλεια». Εκεί, λοιπόν, σε μια ακόμα μεγάλη καταστροφή, αποδεικνύεται ότι ο λαός δεν έχει άλλο δρόμο για να ορθοποδήσει, παρά μόνο μέσα από την οργάνωση, την αλληλεγγύη και τον αγώνα, τη διεκδίκηση. Μέσα από τη συσπείρωσή του στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα. Τη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης και στήριξης, αποζημιώσεων στο 100% της ζημιάς και βέβαια πραγματικής αντιπλημμυρικής προστασίας.

Πλέον η πραγματικότητα δεν κρύβεται: Το σάπιο και εχθρικό κράτος πότε αφήνει πίσω του αποκαΐδια και πότε λασπόνερα, πότε αφήνει νεκρούς και σακάτηδες σε υποδομές που «πάνε κι όπου βγει», σε χώρους δουλειάς - παγίδες θανάτου. Πάντα όμως θυσιάζει τις ζωές των πολλών για να στηρίξει τα κέρδη των λίγων.

Με προοπτική την ανατροπή της εγκληματικής πολιτικής και αυτού του σάπιου αστικού κράτους, μπορεί να δοθεί και αυτή η μάχη από το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, θέτοντας στο επίκεντρο τις διεκδικήσεις για ουσιαστική προστασία και πρόληψη, τις ανάγκες του λαού και τις σύγχρονες δυνατότητες για να υπηρετηθούν, ώστε να μην καταποντίζεται εν έτει 2023.

Το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της βαρβαρότητας που ζούμε, λοιπόν, μπορεί να δυναμώσει με την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις επικείμενες τοπικές εκλογές. Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι η μοναδική φωνή ουσιαστικής αντιπαράθεσης, είναι αυτοί που αποκαλύπτουν τις ευθύνες κυβερνήσεων, τοπικών και περιφερειακών αρχών, είναι αυτοί που διεκδικούν η χρηματοδότηση να πηγαίνει σε έργα υποδομής, σε έργα χρήσιμα, σε κοινωνικές υπηρεσίες και όχι στους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ, οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του εργατικού λαϊκού κινήματος θα συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική σχεδιασμού της πολιτικής προστασίας με βάση το «κόστος - όφελος» για το κράτος των μονοπωλιακών ομίλων και τη διασφάλιση των «ματωμένων πλεονασμάτων».
Η υποψήφια Δήμαρχος, Ναυσικά Μπαβελή, στην ομιλία της μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ είναι πάντα μπροστά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις που αναπτύσσονται στο νομό μας, στα ψηφοδέλτια μας έχουμε ανθρώπους που δεν συμβιβάζονται με τη βαρβαρότητα και τη σαπίλα αυτού του συστήματος που η πολιτική που το στηρίζει, διαπερνά όλο τον κορμό και τα πλοκάμια του κράτους όπως στις Περιφέρειες και στους Δήμους, και καταβαραθρώνει τη ζωή μας.

Σήμερα δήμοι και περιφέρειες,το πολιτικό προσωπικό που τους στελεχώνει, ενεργά όχι μόνο στην υλοποίηση,αλλά και στο σχεδιασμό της ανάπτυξης για τις ανάγκες του κεφαλαίου.Γι αυτές τις ανάγκες σχεδιάστηκαν οι αναδιαρθρώσεις όλα αυτά τα χρόνια στην τοπική διοίκηση. συμμετέχουν Στους δήμους δόθηκαν αρμοδιότητες, που βρίσκονταν στην ευθύνη του κεντρικού κράτους, χωρίς τους αναγκαίους πόρους, και με τη δικαιολογία αυτή τα φορτώνουν όλα στις πλάτες των δημοτών. Αποδέχτηκαν την περιστολή της κρατικής χρηματοδότησης,υλοποίησαν την πολιτική επιβολής φόρων,των ελαστικών σχέσεων εργασίας, απογείωσαν τα λεγόμενα ίδια έσοδα με την άγρια τοπική φορολογία.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής βιώνουμε και στο δικό μας δήμο. Πληρώνουμε ίσως τα πιο ακριβά δημοτικά τέλη, και οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι στη λογική της ανταποδοτικότητας μιας και η δικαιολογία είναι η μη χρηματοδότηση από το κράτος προσφεύγουν στο δανεισμό όπως τα [12.000. 000] ΕΥΡΩ που πήρε ο δήμος για αλλαγή λαμπτήρων φωτισμού [led]. Τοπανάκριβοαλμυρόνερό του ΑΝΑΒΑΛΟΥ, όπου υπάρχει δίκτυο, όπως γιαπαράδειγμα στα Φίχτια, στις Μυκήνες και πάρατις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια στήριξης από όλους αυτούς τους υποψηφίους και τις παρατάξεις που στηρίζουν με κάθε τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική του Κεντρικού κράτους, το νερό του Ανάβαλου δεν έφτασε ποτέ δεκαετίες τώρα! Το νερό θα πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και να παρέχεται σε επάρκεια και ποιοτικό και όχι να το ακριβοπληρώνουμε [το πάγιο μόνο είναι 20 ευρώ].
Όλες οι υπηρεσίες του δήμου είναι υποστελεχωμένες αφού δεν προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό και με τα 3μηνα και τα 8μηνα, όχι μόνο δεν λύνεται το πρόβλημα αλλά λειτουργεί και σαν μηχανισμός εξαγοράς συνειδήσεων και ανακύκλωσης της ανεργίας.

Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η έλλειψη προσωπικού και η εντατικοποίηση της δουλειάς έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση των ατυχημάτων που πολλές φορές στοιχίζουν τη ζωή των εργαζομένων. Οι προτεραιότητες της Δημοτικής αρχής όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκονται σε αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες και μάλιστα ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται, είναι έργα βιτρίνας και αφορούν κατά κύριο λόγο το κέντρο της πόλης του Άργους, όπως η λεγόμενη ανάπλαση του ιστορικού κέντρου,που δυσκόλεψε την πρόσβαση στο κέντρο κι έδιωξε και τη μισή λαϊκή αγορά. Έργα με απ ευθείας αναθέσεις που αγγίζουν πολλές φορές τα όρια των σκανδάλων, έργα με ΣΔΙΤ όπως της διαχείρισης των απορριμμάτων από την ΤΕΡΝΑ που τα χρυσοπληρώνουμε συν τα 2 εκατομευρώ που στοίχησε το εργοστάσιο που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.

Οι λαϊκές ανάγκες όμως είναι άλλες,… Είναι η ανέγερση νέων σχολείων, αφού τα περισσότερα είναι παλιά, χτισμένα απ τη 10ετία του ’50 ή και νωρίτερα. Σε πολλά οι μαθητές στεγάζονται σε κοντέινερ, σχολεία που πέφτουν σοβάδες όπως το 2ο δημοτικό Άργους και της Νέας Κίου, με παλιές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις χωρίς κανένα κτηριακό έλεγχο και αντισεισμική θωράκιση. Σχολεία με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και μεταφορά μαθητών βασανιστήριο. Στην πόλη του Άργους, τα 7 στα 10 νηπιαγωγεία, στεγάζονται σε ισόγεια πολυκατοικιών,με ότι αυτό σημαίνει για την εκπαίδευση και την ασφάλεια των νηπίων. Ενώ η αντιπλημμυρική υποδομή και ο αντισεισμικός έλεγχος και θωράκιση των σχολείων, δεν αποτελούν προτεραιότητα.

Βρεφικοί και Παιδικοί Σταθμοί, χρειάζεται να είναι σε κτιριακές εγκαταστάσεις σύγχρονες για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών για παιχνίδι και ψυχαγωγία,επανδρωμένες με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να δέχονται όλα τα παιδιά χωρίς τροφεία κι όχι να μένουν αδιάθετα ακόμα και τα voucher, λόγω μη ύπαρξης θέσεων.Η προσχολική αγωγή είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ για όλα τα παιδιά, και πρέπει να παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ σε όλες τις οικογένειες…»

Επίσης τόνισε, «Τα χωριά μας συνεχίζουν το δρόμο της εγκατάλειψης χωρίς ακόμα και συγκοινωνία, χωρίς αποχετευτικό σύστημα, αλλά με βόθρους εν έτη 2023, με χαλασμένους αγροτικούς δρόμους ,με τους αγρότες που παλεύουν να επιβιώσουν κιέφτασαν να ποτίζουν τα χωράφια τους με αλμυρό νερό του ΑΝΑΒΑΛΟΥ που χρόνια τους έταζαν σαν λύση κυβερνήσεις,βουλευτές,και τοπικοί άρχοντες.

Μπροστά και σε αυτές τις κάλπες, το δίλλημα είναι σαφές: Ο λαός ή θα έχει περισσότερους εκλεγμένους από το ενιαίο μπλοκ, που συγκροτούν η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, οι εκλεγμένοι τους σε δήμους και περιφέρειες, που στηρίζουν μαζί το ίδιο το αντιλαϊκό πλαίσιο λειτουργίας της τοπικής διοίκησης, ή θα έχει περισσότερους δοκιμασμένους αγωνιστές, για να μεγιστοποιείται η πίεση που μπορεί να ασκηθεί, ώστε να μπαίνουν μεγαλύτερα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να αποσπώνται μέτρα ανακούφισης για τον λαό. Απέναντι, λοιπόν, σε μια τοπική διοίκηση, που από τη φύση της λειτουργεί ως μηχανισμός προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής, για την προσέλκυση επενδύσεων, ο εργαζόμενος λαός έχει ανάγκη από εκλεγμένους που πρωτοστατούν στην λαϊκή πάλη και καλούν κάθε εργαζόμενο να συγκρουστεί με τις αντιλαϊκές πολιτικές και να ακολουθήσει τον δρόμο της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης. Μόνο έτσι μπορεί να σταθεί ο λαός απέναντι στη σημερινή και οποιαδήποτε αυριανή κυβέρνηση: Με όσο γίνεται περισσότερους εκλεγμένους με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ τους ΔΗΜΟΥΣ , για να μη μετράει άλλες χαμένες τετραετίες για τα δικά του συμφέροντα , για την υπεράσπιση της ζωής του. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ.
Τέλος, σε κλίμα ανάτασης και αισιοδοξίας παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι που απαρτίζουν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ