ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

"Πάμε Αλλιώς": Μία "βόμβα" δίπλα μας...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:22:00 π.μ. | |
σκουπίδια
Μια υγειονομική βόμβα δίπλα μας και μια οικονομική στη τσέπη μας. Οι συνέπειες της δεν αφορούν μόνο στο περιβάλλον αλλά ενδέχεται να επηρεάζουν άμεσα και σοβαρά την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

 Από το 2016 ο «βραβευμένος» δήμαρχος είχε υποσχεθεί ότι θα είχαμε την ενδιάμεση διαχείριση απορριμμάτων πίσω από την Χωματερή.

 Το 2019 ο απερχόμενος Δήμαρχος εκλέχθηκε με την προεκλογική υπόσχεση ότι η διαχείριση του κάθε τόνου απορριμμάτων θα κόστιζε στους Δημότες μόνο 29,75 ευρώ. 
Το 2020 ο τότε αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος κατά την επίσκεψη των δημοτικών συμβούλων Γ. Λυκοσκούφη και Ν. Κοντού υπόσχεται την αποκατάσταση της ανεξέλεγκτης χωματερής στα Γκριμάρια. Το 2020 ο δήμαρχος των «έργων» υπόσχεται την αποκατάσταση της χωματερής μέσω της παραχώρησης της σε εταιρεία παράγωγης υδρογόνου. 

Το 2022 η διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Άργους-Μυκηνών εντάσσεται στην ολοκληρωμένη διαχείριση της ΤΕΡΝΑ, με κόστος για τους δημότες 85 ευρώ ο τόνος!!! Το 2022 η ενδιάμεση διαχείριση που σχεδίασε ο Δήμος Άργους-Μυκηνών κλείνει πριν καν λειτουργήσει με κόστος περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. 

Το 2022 ακυρώνεται η παραχώρηση της χωματερής στην εταιρεία παραγωγής υδρογόνου. Το 2023 το χρέος του Δήμου Άργους-Μυκηνών στην εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων ΤΕΡΝΑ ξεπερνά τις 700.000 ευρώ. 
Στις 8 Οκτωβρίου 2023 διεξάγονται Δημοτικές εκλογές. Θα τους ξαναψηφίσεις; ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ και προτείνουμε: 

1. Αναζήτηση εθνικών ή ευρωπαϊκών πόρων καί την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Άργους-Μυκηνών για την άμεση αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α στη θέση Γκριμάρια Νέας Κίου. 

2. Πράσινα σημεία ανακύκλωσης σε όλο τον Δήμο Άργους Μυκηνών. 

3. Ανακύκλωση στην πηγή με σκοπό την μείωση της ποσότητας απορριμμάτων που πηγαίνει στην ολοκληρωμένη διαχείριση ώστε να υπάρξει μείωση του κόστους για τους Δημότες. 

Πάμε Αλλιώς 
Πέτρος Θωμοπουλος 
Δημοτική ενότητα Νέας Κίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ