ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Προβολή ταινίας από την Ομάδα Γυναικών Άργους και τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:00:00 μ.μ. | |
erdades Verdaderas. La vida de Estela
Η Ομάδα Γυναικών Άργους σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κίου , παρουσιάζει τη βραβευμένη αργεντίνικη ταινία , «Verdades Verdaderas. La vida de Estela /Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα» , την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου , ώρα 8.00, στην αυλή του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου , με ελεύθερη είσοδο.

Η ταινία είναι αφιερωμένη στους αγνοούμενους και στα παιδιά τους, στην περίοδο της δικτατορίας στην Αργεντινή.

Πρόκειται για ένα βιογραφικό ιστορικό δράμα βασισμένο στη ζωή της ακτιβίστριας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Estela de Carlotto, προέδρου των "Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου", από την εξαφάνιση της κόρης της Laura το 1977 μέχρι τις μέρες μας.

Η αναζήτηση μιας γυναίκας, μιας μητέρας, μιας γιαγιάς. Η αρχή ενός αγώνα για τα ιδανικά της δικαιοσύνης, για τη συμφιλίωση, για την αγάπη. Η ζωή της Estela ως παράδειγμα για όσους υπέστησαν απώλειες, για όσους δεν σταματούν να αγωνίζονται, για όσους έχουν πίστη και επιμονή.

Η Εστέλα Nτε Καρλότο , είναι πρόεδρος των «Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου». Η Εστέλα ήταν μια κυρία της μεσαίας τάξης που μοίραζε το χρόνο της ανάμεσα στην οικογένειά της και τη δουλειά της ως διευθύντριας σχολείου, ενώ ζούσε εντελώς απομακρυσμένη από κάθε πολιτική δραστηριότητα. Ωστόσο, μετά την απαγωγή και τη δολοφονία της κόρης της, Λάουρα, μεταξύ 1977 και 1978, και την εξαφάνιση του εγγονού της Γκίντο, η ζωή της άλλαξε εντελώς.

Η ταινία απέσπασε 1 βραβείo και 4 υποψηφιότητες σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου .

Η ταινία παραχωρήθηκε από το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-INSTITUTO CERVANTES DE ATENAS , με το πρόγραμμα περιοδεύων ισπανόφωνος κινηματογράφος.

Σας καλούμε λοιπόν μαζί με τις οικογένειες σας να απολαύσουμε την αριστουργηματική αυτή ταινία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ