ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Με μαζική συμμετοχή το φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:27:00 π.μ. | |
συναυλία
Με μαζική συμμετοχή, αγωνιστικό κλίμα και πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- “Οδηγητή” στο Ναύπλιο, στο Πάρκο Κολοκοτρώνη.
Στον χώρο του φεστιβάλ υπήρχε μαθητικό στέκι, στο οποίο έγινε συζήτηση για το σχολείο που “έχουμε ανάγκη σήμερα” και τις κατακτήσεις στον χώρο της εκπαίδευσης στις χώρες που οικοδομήθηκε Σοσιαλισμός τον 20ό αιώνα, αφορμή για την συζήτηση στάθηκε το ταμπλό που οι μαθητές μέλη και φίλοι της ΚΝΕ είχαν φτιάξει για το στέκι τους. Υπήρχε ακόμα στέκι για τους φοιτητές , στο οποίο έγινε η παρουσίαση της ψηφιακής έκθεσης για το πανεπιστήμιο με τίτλο “Το πανεπιστήμιο στον καπιταλισμό σήμερα και στην ΕΣΣΔ πριν σχεδόν έναν αιώνα” από τους φοιτητές του τμήματος Ψηφιακών και Παραστατικών Τεχνών του ΠΑ.ΠΕΛ.
Στο χώρο επίσης υπήρχε βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Το Φεστιβάλ άνοιξε η ομάδα του κόκκινου αερόστατου που μας τραγούδησαν το “Είμαι απ’ τα παιδιά” των Κοινών Θνητών και το τραγούδι της παιδικής κατασκήνωσης της 32ης Αντιιμπεριαλιστικής κατασκήνωσης της ΚΝΕ παραφράζοντας τον Μικρόκοσμο του ΝαζιμΧικμέτ, που έτσι μετέφεραν σε όλους την αισιοδοξία τους και την ομορφιά της παιδικότητα τους. Αμέσως μετά ακολούθησε το μαθητικό συγκρότημα FARGO που μας ταξίδεψε με την μουσική του!
Την πολιτική ομιλία άνοιξε με χαιρετισμό, ο Κώστας Γκόνης, υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Ναυπλιέων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη μέσα από την πείρα και τα συμπεράσματα που έβγαλαν όλα αυτά τα χρόνια εργαζόμενοι και ο λαός του δήμου Ναυπλίου, για την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν δημοτική αρχή μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις, να γίνουν κριτήριο ψήφου στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με ενίσχυση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης. Την κεντρική ομιλία του φεστιβάλ έκανε η Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, θέτοντας ζητήματα της επικαιρότητας και αναδεικνύοντας την μοναδική διέξοδο που έχει σήμερα ο λαός και η νεολαία με ισχυρή ΚΝΕ και ΚΚΕ πόντου!
Ακολούθησε συναυλία-αφιέρωμα στο ελληνικό ροκ,” για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι” από το συγκρότημα “Ξένοι” , οι οποίοι μετά το αφιέρωμα έκλεισαν την βραδιά με λαϊκό-ρεμπέτικο γλέντι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ