ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

"Ναυπλία Ενωμένη": Οι θέσεις μας για τις υποδομές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:41:00 μ.μ. | |
Δημήτρης Παπαδημόπουλος
Οι υποδομές συμβάλουν στην ποιότητα ζωής των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου μας. Στόχος μας αποτελεί η αξιοποίηση, η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων υποδομών και υπηρεσιών καθώς και ο σχεδιασμός και η κατασκευή των απαραίτητων νέων, μέσα σε ένα πλαίσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης που θα εξασφαλίζει τόσο τη ποιοτική λειτουργία και τη βιώσιμη διατήρησή τους όσο και τη δυνατότητα εξέλιξης και προσαρμογής τους στις νέες συνθήκες.

- Εκσυγχρονισμός λειτουργίας υπηρεσιών του Δήμου και αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών.

- Εξασφάλιση της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) και τα εμποδιζόμενα άτομα σε όλα τα δημοτικά κτίρια και καταστήματα.

- Μελέτη, σχεδιασμός και εφαρμογή των απαιτούμενων τεχνικών παρεμβάσεων στο δίκτυο ύδρευσης, σε όλη την έκταση του Δήμου, με στόχο τη διασφάλιση της καταλληλότητας, τη βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας του νερού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά και την ελαχιστοποίηση των διαρροών και βλαβών. Αντικατάσταση του δικτύου αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης, όπου αυτό υφίσταται.

- Σχεδιασμός για την ικανοποιητική λειτουργία και τυχόν επέκταση του δικτύου αποχέτευσης και ομβρίων υδάτων και προώθηση της συνεργασίας με τη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡΜ. για τη σύννομη και σωστή λειτουργία του κοινού βιολογικού καθαρισμού.

- Σταδιακή υπογειοποίηση των δικτύων κοινής ωφέλειας.

- Κατάρτιση συνολικής μελέτης κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης και έλεγχος κυκλοφοριακών αλλαγών.

- Ενίσχυση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης. Επανασχεδιασμός, επέκταση και ορθή συντήρηση του δικτύου κοινόχρηστων δημοτικών ποδηλάτων.

- Μελέτη για τη δημιουργία δικτύου Δημοτικής συγκοινωνίας.

- Συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την οργάνωση και διαμόρφωση λειτουργικών χώρων στάθμευσης στο χώρο του λιμανιού.

- Λιμάνι – εκβάθυνση: Διαλεύκανση της υφιστάμενης κατάστασης και μελλοντικός σχεδιασμός.

- Μελέτη και επανασχεδιασμός του δημοτικού φωτισμού, με σκοπό τον ορθό προσδιορισμό των χώρων που πρέπει να φωτίζονται, της έντασης και της ποιότητας του φωτισμού.

- Εκπόνηση επίκαιρης και ολοκληρωμένης τεχνικής μελέτης με σκοπό τον προσδιορισμό και την υλοποίηση των απαιτούμενων μέτρων προστασίας των ακτών του Δήμου (Τολό, Πλάκα, Κάντια, Ίρια).

- Βελτίωση του δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου μας.

- Προώθηση των διαδικασιών μελέτης και κατασκευής των απαραίτητων έργων αντιστήριξης των επικίνδυνων πρανών στο «Γύρο Αρβανιτιάς».

- Διερεύνηση της δυνατότητας επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής σύνδεσης της πόλης μας.

- Ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων.

-  Ίδρυση και λειτουργία ενεργειακής κοινότητας Δήμου Ναυπλιέων με στόχο την κάλυψη κόστους ενέργειας δημοτικών αλλά και αγροτικών υποδομών.

- Επανεξέταση της θέσης και των ημερών λειτουργίας της Λαϊκής αγοράς στο Ναύπλιο και της προοπτικής μόνιμης εγκατάστασής της σε συγκεκριμένη θέση.

- Μελέτη και εγκατάσταση δικτύου παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε συνεργασία με αξιόπιστο επιστημονικό φορέα.

- Ειδικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων φωτισμού, καθαριότητας και οδοποιίας των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου, μέσω του θεσμού του συμμετοχικού προϋπολογισμού.

Όλο το πρόγραμμα της παράταξής μας βρίσκεται αναρτημένο από τις 25 Αυγούστου 2023 στην ιστοσελίδα μας. Για να ενημερωθείτε επισκεφθείτε την στο https://nafpliaenomeni.gr/category/programma

Δημήτρης Παπαδημόπουλος
Υπ. Δήμαρχος Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ