ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Την επέκταση των σχολικών εγκαταστάσεων ζητάει ο Σύλλογος Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:21:00 π.μ. | |
Σχολικό κτήριο
Στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας φοιτούν σχεδόν εκατό μαθητές στις τάξεις του Γυμνασίου. Ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να αυξηθεί μετά τις κατατακτήριες εξετάσεις για την Β ́ και Γ ́ Γυμνασίου στις 27 Σεπτεμβρίου 2023 . 

Το κτίριο που στεγάζεται το σχολείο , το παλαιό δημοτικό της Προσύμνης , διαθέτει έξι τάξεις και μια μεγάλη αίθουσα η οποία σήμερα χρησιμοποιείται ως εργαστήριο εικαστικών . 

Από τις έξι τάξεις οι πέντε χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των τμημάτων : (2 ΠρώτηςΓυμνασίου , 2 Δευτέρας Γυμνασίου και 1 Τρίτης Γυμνασίου ) ενώ η τελευταία αίθουσα έχει διαμορφωθεί σε εργαστήριο χορού (BLACK BOX). 

Για την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας χρειαζόμαστε άμεσα επιπλέον αίθουσες για να στεγάσουν τα: 
-εργαστήρι θεάτρου - κινηματογράφου 
-το εργαστήριο θετικών επιστημών 
-μία βιβλιοθήκη και το εργαστήριο πληροφορικής 

Όλα αυτά χωρίς να έχουμε υπολογίσει την μελλοντική λειτουργία λυκειακών τάξεων που θα οξύνει το κτιριακό μας πρόβλημα περισσότερο . 

Επιπρόσθετα να τονίσουμε ότι τα παιδιά μας, αυτά τα τρία χρόνια λειτουργιάς του σχολείου, δεν έχουν αθλητικές εγκαταστάσεις στον αύλειο χώρο (γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ, γυμναστήριο κλπ ) . 

Εμείς σήμερα ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς (ειδικά τον Δήμο Άργους Μυκηνών και την Περιφέρεια Πελοποννήσου ) να προβούν σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για την επέκταση των σχολικών εγκαταστάσεων ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του σχολείου, με γνώμονα την περαιτέρω ανάπτυξη του, με τη δημιουργία λυκειακών τάξεων, ώστε το Μοναδικό Καλλιτεχνικό Σχολείο της Πελοποννήσου να στεγαστεί σε ένα σύγχρονο , μοντέρνο και λειτουργικό κτίριο στην Αργολίδα . 

Για το Δ Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας“ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ”


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
 Παναγιώτης Ηλιόπουλος 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αγγελική Διαμαντοπούλου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ