ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Ακυβερνησία ιστιοφόρου ανοιχτά της Ύδρας - Αποβίβαση ασθενούς από δεξαμενόπλοιο στο Γύθειο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:37:00 μ.μ. | |
Λιμενικό σκάφος
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό πυρκαγιάς σε ιστιοφόρο σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή 5,2 ν.μ. βορειοανατολικά της Ύδρας.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΜΑΝΔΡΑΚΙ», όπου εντόπισαν το ιστιοφόρο σκάφος με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, χωρίς να έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά αλλά υπήρχαν πυκνοί καπνοί λόγω της βλάβης.

Το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε από το «ΜΑΝΔΡΑΚΙ» συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Ύδρας όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Αποβίβαση ασθενούς από Δεξαμενόπλοιο στο Γύθειο


Επίσης τις μεσημβρινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε ότι 29χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (3ος πλοίαρχος) Δ/Ξ πλοίου σημαίας Παναμά, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Λακωνικού Κόλπου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο του λιμένα Γυθείου και στο σημείο έσπευσε η Ε/Γ – Λάντζα ''ΤΟΛΜΗΡΟΣ'' Ν. Π. 12407, όπου παρέλαβε τον 29χρονο και τον μετέφερε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα. Στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Γυθείου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ