ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Επιστολή στήριξης των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άργους από χειρουργηθέντα ασθενή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:02:00 π.μ. | |
εικόνα με χειρουργούς
"Στις 25/8/2023 χειρουργήθηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας - Νοσοκομειακή Μονάδα Άργους , στο τμήμα της Ορθοπεδικής μετά από χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω ως αποτέλεσμα τροχαίου ατυχήματος. 

Ως συνταξιούχος , ως απόμαχος της δουλειάς, αλλά και ως ένας άνθρωπος που δεν σταματά να αγωνίζεται για το δίκιο της τάξης του, επιθυμώ να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο ιατρικό - νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου για τις υπηρεσίες που μου προσέφεραν , για όσο διάστημα χρειάστηκε να νοσηλευθώ . 

Η επιθυμία μου αυτή , να εκφράσω την αλληλεγγύη μου απέναντι στους εργαζόμενους , προέρχεται από τη δική τους στάση , οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό μου με αυταπάρνηση , καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια , προκειμένου ως ασθενής να έχω την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε κάθε πλευρά της νοσηλείας μου.  Από τη φιλοξενία , το χειρουργείο έως και τον τομέα της αποκατάστασής μου. 

Πρόκειται για ανθρώπους , κυρίως γιατρούς και νοσοκόμους , των οποίων οι συμβάσεις είναι ορισμένου χρόνου , (πολλοί από αυτούς μπορεί να έχουν ήδη αποχωρήσει ) και αυτό συνεπάγεται την παραπέρα χειροτέρευση της ήδη δραματικής κατάστασης που επικρατεί στο Νοσοκομείο της περιοχής. Είναι γνωστό , όπως και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας, ότι το ΕΣΥ και παρά τις εξαγγελίας των εκάστοτε Υπουργών , περί αναγέννησης των νοσοκομείων από τις στάχτες τους, ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δραματική . 

Ειδικά για το νοσοκομείο του Άργους , είναι αδύνατον να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής . Έτσι πολλοί κάτοικοι είτε εξαναγκάζονται , να περιμένουν για μήνες μέχρι να αποκατασταθούν, είτε καταφεύγουν σε παρακείμενα νοσοκομεία όμορων δήμων, είτε ταξιδέψουν σε νοσοκομεία της Αθήνας , είτε ακόμα χειρότερα , βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη , σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να δώσουν λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν . 

Και είναι απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν, κάθε μήνα είτε ως συνταξιούχοι, είτε ως εργαζόμενοι να έχουμε παρακράτηση μισθού για το χώρο της Υγείας και τελικά όλα τα νοσοκομειακά ιδρύματα να βρίσκονται στα πρόθυρα «νευρικής κρίσης» . 

Το ίδιο και οι άνθρωποι, εργαζόμενοι και νοσηλευόμενοι ! 

Ως απόμαχος της δουλειάς , όπως προανέφερα , δεν επιθυμώ να καταδείξω απλώς τα προβλήματα , που είναι ήδη γνωστά και ο περισσότερος κόσμος της περιοχής τα ζει στο πετσί του . 

Επιθυμώ να σταθώ δίπλα στους εργαζόμενους και στο δίκαιο αίτημά τους για άμεσες προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό . 

Να σταθώ δίπλα στους εργαζόμενους που προσπαθούν νυχθημερόν να φέρουν εις πέρας τις βάρδιές τους , να είναι έτοιμοι σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. 

Θέλω να σταθώ δίπλα τους και να πω πως, πολιτεία , δήμοι, περιφέρειες και ασφαλώς η κυβέρνηση , οφείλουν να σταθούν κι εκείνοι στο πλευρό τους προσλαμβάνοντας άμεσα , μόνιμο προσωπικό , με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα με σκοπό να εξυπηρετούνται οι διαρκώς αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της πόλης του Άργους . "

Με εκτίμηση
Βασίλης Πετρίδης 
Συνταξιούχος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ