ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:36:00 μ.μ. | |
Γκόνης - Κουτουμάνος
Η μάχη των δημοτικών εκλογών είναι μια μάχη πολιτική, γιατί ψηφίζουμε για τη ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, για το σύνολο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη, ο λαός μπορεί να βγει πιο δυνατός με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και περιφέρεια.

Σας καλούμε να σκεφτείτε ποιους θα έχετε στο πλάι σας στους αγώνες και στις αγωνίες σας

Η Λαϊκή Συσπείρωση και οι εκλεγμένοι της στο δήμο στάθηκαν απέναντι στη Δημοτική Αρχή, στις πολιτικές επιλογές της και το έργο της. Ήταν η μόνη αξιόπιστη , συνεπής και αγωνιστική δύναμη που με παρεμβάσεις, ερωτήσεις και κινητοποιήσεις ανέδειξε και πάλεψε τα βασικά ζητήματα που απασχολούν το λαό μας. Στο συνδυασμό μας συμμετέχουν αγωνιστές από σωματεία, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, που οραματίζονται και παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον κάθε στιγμή της ζωής τους. Συνειδητοποιημένοι πολίτες που θα προσφέρουν ιδέες και δουλειά στη συνολική ανάπτυξη του τόπου μας. Ασυμβίβαστοι αγωνιστές που δίνουν τη μάχη πολιτικά και όχι παραγοντικά, ανάμεσα σε ρουσφέτια, υποσχέσεις και διαπλοκές γνωστών και φίλων.

Το μοντέλο της τοπικής οικονομικής οργάνωσης ως κακέκτυπο της κυρίαρχης οικονομίας, η συγκέντρωση σε λίγα χέρια της όποιας οικονομικής δραστηριότητας, η εκμετάλλευση των εργαζομένων και η εποχικότητα σε συνδυασμό με τις ανύπαρκτες ή απαρχαιωμένες υποδομές (βλέπε οδικό δίκτυο, αγροτική οδοποιία, άρδευση, ύδρευση, αποχέτευση όμβριων και λυμάτων, αντιπυρική, αντιπλημμυρική προστασία, διαχείριση απορριμμάτων, λιμάνι, παραλίες, πολεοδόμηση, φυσικό περιβάλλον διοικητικές υπηρεσίες και άλλα), δημιουργούν συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα

στην τοπική διοίκηση φέρνουν το δήμο μας στη θέση του πρωταθλητή στο χαράτσωμα του λαού με τα δημοτικά τέλη και στην προώθηση της ανταποδοτικότητας σχεδόν για κάθε υπηρεσία που παρέχουν, δίχως να διεκδικούν τίποτα από την κρατική χρηματοδότηση στο όνομα της οικονομικής αυτοτέλειας. Η δημοτική αρχή έδωσε τα ρέστα της στο ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, στην κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Συνέβαλλε στην διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Ενίσχυσε την εμπορευματοποίησή τους, όπως επίσης και του νερού, της διαχείρισης των απορριμμάτων και της δημόσιας – δημοτικής γης που έχουν στην ευθύνη τους. Τα κρατικά και ευρωενωσιακά κονδύλια που διαχειρίζεται, κατευθύνονται στην στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και στην ενίσχυσητης επιχειρηματικής δραστηριότητας στους κλάδους που προκρίνει το κεφάλαιο κάθε φορά (πράσινη μετάβαση, τουρισμός, κ.λπ.), αφήνοντας στα αζήτητα τις λαϊκές ανάγκες.

Σε αυτό το Δήμο γνωριζόμαστε καλά. Όλοι έχουν πολιτική ταυτότητα, είτε έχουν ενεργοποιηθεί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στα κοινά με προηγούμενες δημοτικές αρχές, υπηρετώντας κατά γράμμα τα μνημόνια ως Δήμαρχοι ή ως Σύμβουλοι είτε δεν έχουν δραστηριοποιηθεί ποτέ και για κανένα λόγο.

Ούτε νέα ομάδα είναι, ούτε πρώτη φορά εμφανίζονται. Ήταν και είναι, άλλοι οπαδοί και άλλοι στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησαν τα πράγματα ως εδώ, πιστοί στην πολιτική κατεύθυνση και στρατηγική των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Η ανεξαρτητοποίηση τους είναι στάση πολιτικής υποκρισίας και διγλωσσίας.

Στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο υπήρξαν «μεταγραφές», «προσχωρήσεις» και οι δήθεν ανεξαρτητοποιήσεις των υποψηφίων συμβούλων τους σηματοδοτούν, δειγματίζουν και επιβεβαιώνουν πανηγυρικά την ανυπαρξία της διαφορετικότητας τους. Αυτό που τους ενώνει και τους ομαδοποιεί σε δήθεν ανταγωνιστικούς πόλους είναι η «δυνατή» συγκολλητική ουσία των προσωπικών «φιλοδοξιών», των αλληλεξαρτήσεων σε πολλά επίπεδα, των προσδοκιών υλοποίησης υποσχέσεων κλπ. Η τεχνητή προεκλογική πόλωση βολεύει και εξυπηρετεί τις παρατάξεις, γιατί εν τοις πράγμασι δεν υφίσταται καμιά διαφορά μεταξύ τους στην αντιμετώπιση και το χειρισμό των διάφορων θεμάτων καθώς και των καταστάσεων. Η τεχνητή διαφορετικότητα καθώς και η δήθεν όξυνση βοηθά στη περαιτέρω αλίευση ψήφων, απ’ αυτές και τους υποψηφίους τους.

Στον αντίποδα όλων αυτών βρέθηκαν οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, σταθερά στο πλευρό του λαού του δήμου Ναυπλιέων και στους αγώνες που αναπτύχθηκαν, ενώ παράλληλα με πρωτοβουλίες τους έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο θέματα που αφορούσαν οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν όλους τους εργαζόμενους της περιοχής και τους αγώνες τους.

• Πήραν πρωτοβουλίες για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο των οξυμένων προβλημάτων στα ζητήματα της υγείας, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ στήριξαν τον αγώνα των υγειονομικών και του λαού προβάλλοντας τα αιτήματα στελέχωσης, δημιουργίας υποδομών, πληρότητας υλικοτεχνικής υποδομής σε όλες τις δομές υγείας που παραμένουν υποστελεχωμένες και μακριά από τις ανάγκες του λαού.

· Απαίτησαν επανειλημμένα, θέτοντας προ των ευθυνών της την δημοτική αρχή, το βασικό ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών. Απαίτησαν την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού με μόνιμες σχέσεις εργασίας, δουλειά με δικαιώματα, ώστε να εξαλειφθεί το αίσχος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας.

• Κατήγγειλαν και καταψήφισαν τους αντιλαϊκούς Προϋπολογισμούς, τα δυσβάσταχτα Δημοτικά Τέλη. Στήριξαν ουσιαστικά και με προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο τους ανέργους και τους επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ζητώντας την απαλλαγή τους από τα Δημοτικά Τέλη, για όσο καιρό είναι εκτός εργασίας. Οι προτάσεις μας καταψηφίστηκαν από όλες τις άλλες παρατάξεις!!!

• Αντιταχθήκαν στην πρόταση της πλειοψηφίας, της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

• Αιτήθηκαν προσεισμικό έλεγχο δημόσιων και κοινωφελούς χρήσης κτιρίων.

• Ενδιαφέρθηκαν και προκάλεσαν συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τα οξυμμένα προβλήματα της σχολικής στέγης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης ( κοντέινερ στα Λύκεια του Ναυπλίου, νοικιασμένα ακατάλληλα κτίρια για στέγαση νηπίων και για τα παιδιά του 2ου ,5ου Δημοτικού σχολείου)

• Κατήγγειλαν απαράδεκτες συμβάσεις ( ξεπούλημα στρατοπέδου, την απαράδεκτη σύμβαση με την Μεσογειακή Συνομοσπονδία Χειροσφαίρισης )

• Απευθύνθηκαν στην αποκεντρωμένη διοίκηση για να γλυτώσει το Πάρκο Κολοκοτρώνη από το μπετόν που θα το φόρτωνε ο απερχόμενος δήμαρχος.

• Προειδοποίησαν για τους κινδύνους που έχουν για τη δημόσια υγεία και συνολικότερα για το περιβάλλον η συνεχής ρύπανση από την ανεξέλεγκτη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, η κακή λειτουργεία του βιολογικού, η λυματολάσπη που εναποτίθεται όπου βολεύει τον εργολάβο.

• Πήραν πρωτοβουλία για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το καταστροφικό φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών στο παραλιακό μέτωπο.

• Καταψήφισαν παράλογες δαπάνες που χρεώνουν δυσβάσταχτα το Δήμο και τις υπέρογκες δανειακές συμβάσεις για τις αναπλάσεις, που μόνο τσιμέντο και καταστροφή του πρασίνου έχουν φέρει στην πόλη του Ναυπλίου και στις δημοτικές ενότητες εκεί που έγιναν (π.χ. πλατεία Αγίας Τριάδας)

• Συμμετείχαν σε διοικητικά συμβούλια ( ΔΟΠΠΑΤ, Γηροκομείο, Σχολική Επιτροπή , Διαδημοτικός Σύνδεσμος Αδέσποτων Ζώων) για να προασπιστούν θέματα κοινωνικής πολιτικής, πολιτισμού, παιδείας, για να γίνουν η φωνή των κατοίκων για την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα και στον δήμο μας.

Οι αγωνιστές και αγωνίστριες που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογές του Οκτώβρη δίνουν την απάντηση στην πρώτη γραμμή του αγώνα υπερασπιζόμενοι την ανάγκη να ικανοποιηθούν τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα και θα συνεχίσουν να παλεύουν για:

• Να παρεμποδίσουν μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα, τη νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (υγεία, φορολογία, κ.α.).

• Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας.

· Να αποδοθούν τα 160 στρέμματα του Στρατοπέδου, στο Δήμο Ναυπλιέων και να αξιοποιηθούν ως χώροι πράσινου, αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολικά κτήρια κλπ.

· Να μην ξεπουληθεί η παραλία της Καραθώνας και της Ψιλής Άμμου στο Τολό από την ΕΤΑΔ και το ΤΑΙΠΕΔ σε επιχειρηματικούς ομίλους. Να παραμείνουν στους δημότες του Ναυπλίου και στους επισκέπτες της πόλης.

· Να μην κατασκευαστεί η μαρίνα, ώστε να αποφευχθούν οι σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον και οικοσύστημα της περιοχής αλλά και στην τοπική αγορά αφού αυτή θα λειτουργεί στη βάση του all inclusive από τον επιχειρηματικό όμιλο.

· Να προστατευτούν οι πηγές της Λέρνης και το φράγμα του Ανάβαλου, έτσι ώστε να πίνουμε καθαρό νερό. Οι αγρότες να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους από τον Ανάβαλο και όχι από τη θάλασσα.

· Να δρομολογηθούν λεωφορεία ή mini bus με ευθύνη του Δήμου, για να μεταφέρουν τους φοιτητές από το Πανεπιστήμιο στην πόλη και το αντίστροφο.

· Την κάλυψη των αναγκών σε σχέση με τη σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων.

• Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Τη διεκδίκηση δομών φροντίδας για την τρίτη ηλικία. Την προστασία των ΑΜΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών με την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους το προσωπικό.

• Την κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον πολιτισμό, τον μαζικό αθλητισμό για τους φορείς και τα σωματεία που οργανώνουν αυτές τις αναγκαίες δραστηριότητες.

• Το συνολικό σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς κ.λπ. της μεγάλης έκτασης βιομηχανικών και άλλων ατυχημάτων, μολυσματικών εστιών.

• Τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση.

• Την προστασία του περιβάλλοντος, της ατμόσφαιρας, του νερού, του πράσινου, των ελεύθερων χώρων, την ασφαλή διευθέτηση των ρεμάτων, την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.

• Τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.

· στους εργαζόμενους που βιώνουν την εκμετάλλευση, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, τις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο,

· στους νέους που τσακίζει η ανεργία και η προοπτική μιας ζωής χωρίς δικαιώματα,

· στους αγροτοκτηνοτρόφους που δουλεύουν ήλιο με ήλιο και δεν τα βγάζουν πέρα,

· στους αυτοαπασχολούμενους που τους πνίγει η ακρίβεια και η φοροληστεία,

· στους συνταξιούχους που στα μισά του μήνα έχει εξαντληθεί η σύνταξη

και σας καλούμε να πείτε ένα ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με όλους αυτούς που υπόσχονται μεγαλεία αλλά στην ουσία θα γίνουν διαχειριστές της φτώχιας και θα σκύβουν το κεφάλι σε κάθε εντολή της κυβέρνησης.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με όλους αυτούς που χρησιμοποιούν το δήμο για να καταξιωθούν, να αναδειχθούν ή και να τακτοποιηθούν. 

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ άλλους άτολμους παράγοντες και αυτόκλητους σωτήρες να διαχειρίζονται τη ζωή και το μέλλον μας.

Σας καλούμε στην μάχη των τοπικών εκλογών του Οκτώβρη, να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο και στην περιφέρεια για να δυναμώσουν οι λαϊκοί αγώνες για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ